Champagne Chavost Champagne - Blanc d'Assemblage - Brut Nature

Frankrig
Frankrig
Champagne

Natur-Champagne fra en af regionens fremadstormende kultproducenter. Rank, syredrevet og elegant med noter af mirabelle og vildeblomster.

Læs mere

Natur-Champagne fra en af regionens fremadstormende kultproducenter. Rank, syredrevet og elegant med noter af mirabelle og vildeblomster.

Læs mere
  Champagne - Blanc d'Assemblage - Brut Nature
  595
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Østers
  Skaldyr
  Sushi
  Velkomst
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Kirsebær

  Kirsebær

  Brombær

  Brombær

  Blomme

  Blomme

  Menthol

  Menthol

  Druer
  Chardonnay
  Pinot Meunier

  Beskrivelse

  Den vigtigste vin for Fabian og den der er nemmest at opsnuse, da den står for over halvdelen af den lille produktion. 50 % Chardonnay og 50 % Pinot Meunier fra marker omkring byen Chavot-Courcourt lige syd for Épernay. Efter høsten bruges udelukkende most fra det første pres, som er den bedste og reneste saft. Vinen gennemgår gæring ved det naturlige gær og spontan malolaktisk gæring i ståltanke. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved flaskning. Som altid er kendetegnet hos Chavost, at intet er tilsat, ikke engang svovl.

  Alle vinene fra Chavost er baseret på en enkel årgang, men da de bliver frigivet tidligt, så må de ikke kategoriseres som Vintage Champagne. Vinen har ingen tilsætning af dosage ved degorgering – Blanc D’Assemblage kategoriseres som Brut Nature.

  Op fra glasset vælter en intens og raffineret aroma pakket med grønne æbler, mirabelle, vilde blomster, citrusfrugt og knust kalk. På tungen er vinen rank, syredrevet og især præget af et væld af citrusfrugter. Helt klassisk for vinene fra Chavost, så er vinen først og fremmest præget af en fantastisk renhed. Oplagt Champagne til aperitif, velkomst eller serveret til væld af forskellige snacks. Vinen kan gemmes op til 10 år fra frigivelsen, men smager allerede fremragende i sin ungdom.

  Læs hele beskrivelsen
  chavost.jpg
  Produceret af Champagne Chavost
  Fremadstormende Fabian Daviaux er blandt de mest spændende navne blandt grower-champagne. Efter at have arbejdet globalt i vinverdenen, trak han familiens fem hektarer ud af det lokale kooperativ i Chavot-Courcourt og omlagde dem til økologi (certificeret af Ecocert fra 2023). Chavost fokuserer minutiøst på markarbejde, hvilket sikrer perfekte druer. Vinene skabes uden tilsat svovl og gærer på naturlig gær. Som Brut Nature har de ingen tilsat sukker. Resultatet er rene, terroir-tro naturvine med enestående renhed, finesse og elegance, fordelt gennem udvalgte distributører i verden.
  Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra champagne området i Frankrig
  Champagne er Frankrigs nordligste vinområde.Vinstilsmæssigt betyder det, at vinene herfra aldrig bliver alkoholtunge, men derimod præget af syrlighed og mineralitet. Og selv om der laves stille vine her, så er det naturligvis den mousserende vin Champagne, som området er kendt og berømt for. Champagnemarkerne dækker et område på 35.000 ha, hvoraf de 30.500 er beplantede. Hovedstæderne er Reims, Epernay og nabobyen Ay og druerne til og i Champagne er hovedsalig Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt