Champagne Réaut Champagne - Sol Dièse

Frankrig
Frankrig
Champagne
Côte des Bar

Biodynamisk vintage-Champagne lagret over 10 år og vinificeret helt naturligt uden brug af f.eks. SO2.

Læs mere

Biodynamisk vintage-Champagne lagret over 10 år og vinificeret helt naturligt uden brug af f.eks. SO2.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
  • NatureWine
Champagne - Sol Dièse
995
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Gris
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Ost
Skaldyr

Beskrivelse

Sol Diése er baseret på 62 % Pinot Noir og 38 % Chardonnay fra domainets marker omkring Courteron nede i Aube. Selvom det ikke står på flasken, så er den sjældne Sol Diése altid baseret på en enkelt årgang og lagret minimum 10 år før frigivelse, helt uden brug af svovl i processen.

Vinen er lagret i en blanding af mindre egetræsfade, udelukkende det naturlige gær og man følger som altid her på adressen de biodynamiske principper hele vejen frem til frigivelse af vinene. Efter minimum 10 års flaskelagring bliver vinen degorgeret og frigivet – helt uden tilsætning af svovl på noget tidspunkt. Lige fra start vælter aromaen op af glasset med nuancer af bl.a. friskbagt brioche, hvide blomster, syltede citroner, lette fadtoner, moden gul frugt og knust kalk. På tungen er vinen sprød, rank, syredrevet og eftersmagen præget af de fineste små bobler fra den lange lagring.

Oplagt som en meget vinøs aperitif-Champagne eller f.eks. serveret i selskab med stegt fisk, kylling eller et bredt udvalg af faste oste.

Imponerende natur-Champagne fra en af de biodynamiske pionere i området.

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra champagne området i Frankrig
Champagne er Frankrigs nordligste vinområde.Vinstilsmæssigt betyder det, at vinene herfra aldrig bliver alkoholtunge, men derimod præget af syrlighed og mineralitet. Og selv om der laves stille vine her, så er det naturligvis den mousserende vin Champagne, som området er kendt og berømt for. Champagnemarkerne dækker et område på 35.000 ha, hvoraf de 30.500 er beplantede. Hovedstæderne er Reims, Epernay og nabobyen Ay og druerne til og i Champagne er hovedsalig Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt