Erick Schreiber Champagne - Grand Cuvée

Frankrig
Frankrig
Champagne
Côte des Bar

Forrygende vintage cuvée fra en af Champagnes fortalere for biodynamikken. Vinen har enestrående dybde i både aroma og smagsrigdom.

Læs mere

Forrygende vintage cuvée fra en af Champagnes fortalere for biodynamikken. Vinen har enestrående dybde i både aroma og smagsrigdom.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
Champagne - Grand Cuvée
1.295
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Østers
Skaldyr
Sushi
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Brombær

Brombær

Blomme

Blomme

Menthol

Menthol

Druer
Pinot Noir
Chardonnay
Pinot Meunier
Pinot Blanc

Beskrivelse

Erick Schreiber skriver aldrig årgangen på flasken, men Grand Cuvée er altid en Vintage Champagne baseret på de bedste druer fra det enkelt pågældende år. Vinen består af ca. 80 % Pinot Noir og resten er Chardonnay, Pinot Blanc og Pinot Meunier. Alt druematerialet er lagret i egetræsfade i to år og efterfølgende lagret minimum 6 år i flasken inden degorgering.

Helt overdådig og intens aroma pakket med brioche, modne gule æbler, citrusfrugter, lette fadtoner og varme krydderier. På tungen er vinen ikke mindre overdådig og pakket med intens gul frugt, lette oxidative noter og samtidig helt frisk, sprød og rank.

Eftersmagen bliver bare ved og ved. Et fremragende bevis på hvor frisk en vin Champagne kan være selv 8-10 år efter høståret. Meget kompleks vin og en Champagne, der gerne tager kampen op med de mere kendte og kostbare navne. Vinen kan uden problemer gemmes op til 20 år fra frigivelse.

Læs hele beskrivelsen
DSC_7179.jpg
Produceret af Champagne Erick Schreiber
Biodynamisk pioner i det sydlige Champagne, der som ung stod i lære hos Fleury. Allerede i 1990 skabte sit eget biodynamiske domaine på 6,5 hektar. Alle vinene har fra starten været både økologisk og biodynamisk certificeret.
Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra champagne området i Frankrig
Champagne er Frankrigs nordligste vinområde.Vinstilsmæssigt betyder det, at vinene herfra aldrig bliver alkoholtunge, men derimod præget af syrlighed og mineralitet. Og selv om der laves stille vine her, så er det naturligvis den mousserende vin Champagne, som området er kendt og berømt for. Champagnemarkerne dækker et område på 35.000 ha, hvoraf de 30.500 er beplantede. Hovedstæderne er Reims, Epernay og nabobyen Ay og druerne til og i Champagne er hovedsalig Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt