Nicolas Feuillatte Collection Organic - Extra Brut
Frankrig
Champagne
Chouilly
Økologisk Extra Brut Champagne med fine noter af pære, kvæde, stikkelsbær og lime med et hint af friskbagt Brioche.
Læs mere
549
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Kammusling
Mager fisk
Nordisk køkken
Velkomst
Østers
Smagsnoter

Æble

Smør

Ananas

Vanilje

Stjernefrugt

Kirsebær

Hindbær

Svampe

Nellike
Druer
Chardonnay
Pinot Noir

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Nicolas Feuillatte opererer generelt med bæredygtig produktion, og er en af pionererne for økologisk dyrkning i Champagne. Deres økologisk certificerede Collection Organic – Extra Brut er fremstillet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay. Champagnen er lagret i minimum 48 måneder inden frigivelse til salg. Collection Organic - Extra Brut har fine noter af pære, kvæde, stikkelsbær og lime, med hint af friskbagt brioche.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Nicolas Feuillatte
Monsieur Nicolas Feuillatte blev født i en familie, der levede af importforretninger, så det var oplagt at følge i det spor. Men inden da meldte han sig til den franske hær og gjorde en modig indsats under 2. Verdenskrig. Han vendte uskadt hjem og som 21-årig. I starten af 1950'erne emigrerede han til USA, i første omgang som kaffeimportør. Han havde et naturlig talent for handel, og han havde fået en stor venneskare i det internationale jetset i New York, da et helt nyt kapitel i hans liv startede. Faderen døde og efterlod ham en vingård i Bouleuse i Champagne og den Champagne-glade Nicolas satte sig for selv at blive Champagne-producent, faderen havde blot mere beskedent leveret sine druer til de store champagnehuse. Nicolas’ første Champagne blev døbt ”Réserve Particulière” i 1978, og som navnet antyder, var den reserveret kun til vennerne, der på det tidspunkt omfattede en del af New Yorks celebre skuespillerinder, som blev fremragende ambassadører for Nicolas Feuillatte.

Champagne er Frankrigs nordligste vinområde.Vinstilsmæssigt betyder det, at vinene herfra aldrig bliver alkoholtunge, men derimod præget af syrlighed og mineralitet. Og selv om der laves stille vine her, så er det naturligvis den mousserende vin Champagne, som området er kendt og berømt for. Champagnemarkerne dækker et område på 35.000 ha, hvoraf de 30.500 er beplantede. Hovedstæderne er Reims, Epernay og nabobyen Ay og druerne til og i Champagne er hovedsalig Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.