Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Kammusling
Lyst fjerkræ
Mad med citrus
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Smagsnoter
Æble
Smør
Ananas
Vanilje
Stjernefrugt
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Druer
Chardonnay
Pinot Noir
Beskrivelse
På et blend af Chardonnay og Pinot Noir, hvoraf størstedelen er af druer fra Premier Cru-marker. 18-19 % af de 55 % Pinot Noir bliver lavet til rødvin til Roséen. Alle druerne er håndplukkede. Gæringsprocessen foregår i På et blend af Chardonnay og Pinot Noir, hvoraf størstedelen er af druer fra Premier Cru-marker. 18-19 % af de 55 % Pinot Noir bliver lavet til rødvin til Roséen. Alle druerne er håndplukkede. Gæringsprocessen foregår i temperaturregulerede stålbeholdere. Lyserød farve med orange toner i det rigtige lys. Næsen er diskret, men afslører udpræget friskhed med toner af tropiske frugter, kirsebær, hindbær og friske jordbær. Herefter lette toner af roser og granatæble. I smagen er den relativt kraftig med aromaer af helt friskplukkede bær først på tungen. I eftersmagen findes noter af mint og pink grapefrugt.
Læs hele beskrivelsen
Champagne er Frankrigs nordligste vinområde.Vinstilsmæssigt betyder det, at vinene herfra aldrig bliver alkoholtunge, men derimod præget af syrlighed og mineralitet. Og selv om der laves stille vine her, så er det naturligvis den mousserende vin Champagne, som området er kendt og berømt for. Champagnemarkerne dækker et område på 35.000 ha, hvoraf de 30.500 er beplantede. Hovedstæderne er Reims, Epernay og nabobyen Ay og druerne til og i Champagne er hovedsalig Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.