Charles Frey Crémant d'Alsace, Brut Nature 2021

Frankrig
Frankrig
Alsace

En helt forrygende og knastør Crémant, der føles cremet i munden. Eftersmagen har lette, toastede noter og modne toner af æble/pære og en pirrende tør afslutning.

Læs mere

En helt forrygende og knastør Crémant, der føles cremet i munden. Eftersmagen har lette, toastede noter og modne toner af æble/pære og en pirrende tør afslutning.

Læs mere
  • Ecological
Crémant d'Alsace, Brut Nature 2021
225
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Mager fisk
Nordisk køkken
Østers
Skaldyr
Tapas
Smagsnoter
Pære

Pære

Fersken

Fersken

Mandel

Mandel

Citron

Citron

Grus

Grus

Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Citronskal

Citronskal

Honningmelon

Honningmelon

Knuste sten

Knuste sten

Druer
Pinot Blanc
Riesling
Pinot Gris

Beskrivelse

Dambach-la-Ville

Danskerne har i årtier elsket vinene fra Alsace. Områdets beliggenhed, skønhed og charme betyder, at mange danskere har drejet bilen ind i en af de romantiske små byer for at smage på hvidvinene og den lokale mad. Strasbourg er regionens faktiske hovedstad, men Colmar er Alsaces vinhovedstad. Kører du små 25 km. nord for Colmar, så havner du i byen, Dambach-la-Ville. En lille idyllisk fæstningsby med smukke bindingsværkshuse. Det er i dette bjergtagende sceneri, at Charles Frey i flere århundreder har dyrket vin.

Pagten med naturen

Som biodynamisk vinproducent har arbejdet med jorden altafgørende betydning. Jordbunden består overvejende af granit, og det kan give problemer med vandstress og næringsmæssigt fattig jord. Derfor bruger Frey-brødrene organisk kompost produceret af bl.a. egen halm og efterladenskaberne fra egne heste og høns. Komposten tilfører jorden mineraler og bakterier samt renser ud i ukrudt. Dertil anvendes også urtepræparater og generelt arbejdes der efter Maria Thuns kalender, hvor der i al markarbejde tages hensyn til påvirkningen fra månens og himmellegemernes placering. Der bruges naturligvis hverken kunstgødning, herbicider eller pesticider i vindyrkningen. I stedet bruges biologisk bekæmpelse (nyttedyr) samt biodynamiske urtepræparater. Alt i alt bidrager biodynamikken til tæt samspil med naturen, hvilket giver et mere bæredygtig landbrug, biodiversitet, sundere vinstokke og ikke mindst umanipulerede og naturlige vine.

Crémant d’Alsace, Brut Nature

En helt forrygende og knastør Crémant fra Frey-brødrene, produceret på Pinot Blanc, Riesling og Pinot Gris. Den tidlige høst og fraværet af liquer d’expédition bevarer den præcise syre, der gør denne Crémant til en helt fantastisk madvin. Der er både hvide blomster, citrusfrugter, bagte æbler og noter af (saltet) mørdej i næsen, og moussen føles vidunderligt cremet i munden. Eftersmagen har lette, toastede noter og modne toner af æble/pære og en pirrende tør afslutning.

Læs hele beskrivelsen
H-7T0A9922-2_Edit.jpg
Produceret af Charles Frey
Charles Frey en af pionererne i Alsace, når det kommer til biodynamisk vindyrkning. I dag ledes huset af tredje generation, der viderefører, forfiner og udvikler de metoder, som faren Charles startede. Med øjne på bæredygtige produktionsmetoder og dyrkning, samt fokus på en ren, elegant og kølig stil, så er vi ikke i tvivl om, at Charles Frey har fat i den lange ende. De to sønner er på vej til at bringe familievinfirmaet op i toppen af Alsace-Superligaen.
Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra alsace området i Frankrig
Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt