Château Bastor-Lamontagne SO Sauternes 2022

Frankrig
Frankrig
Bordeaux
Sauternes

SO Sauternes Bio er en moderne økologisk Sauternes med en intens frugt og balanceret sødme. Vinen er som skabt til lyse og friske desserter, samt stærke oste.

Læs mere

SO Sauternes Bio er en moderne økologisk Sauternes med en intens frugt og balanceret sødme. Vinen er som skabt til lyse og friske desserter, samt stærke oste.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
SO Sauternes 2022
219
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Chokolade
Dessert
Ost
Smagsnoter
Citron

Citron

Bivoks

Bivoks

Fersken

Fersken

Kamille

Kamille

Saltvand

Saltvand

Stikkelsbær

Stikkelsbær

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Passionsfrugt

Passionsfrugt

Druer
Semillon
Sauvignon Blanc

Beskrivelse

Bastor-Lamontagne

Bastor-Lamontagne er et mere end 200 år gammelt château i Sauternes, der efter skiftende ejerskaber igennem generationer i 1987 blev købt af Michel Garat. Siden da, er der investeret massivt i slottet og de omkringliggende marker. Bastor-Lamontagnes marker er meget rige på sand, og vinene har altid en opfriskende syre, der er med til at holde de søde dråber herlig friske. I 2010 omlagde vinhuset alle markerne til økologi, og slottet er i dag en af blot tre producenter i Sauternes med økologisk certificering. År efter år er Bastor Lamontagne et af det bedste køb i Sauternes og indenfor sød vin generelt.

Økologiske So Sauternes

SO Sauternes er en moderne økologisk fortolkning af en Sauternes skabt i Preignac regionen, der er en af de 5 kommuner, der må producere Sauternes. Vinen består primært af Sémillon druen, dog krydret med en smule Sauvignon Blanc. Efter omhyggelig høst og sortering, hviler vinen på bærmen i 6 måneder for at udvikle kompleksitet og karakter.

Moderne stil

So Sauterenes skinner i glasset med sin gyldne rav-farve med undertoner af sølv.  Stilen er lidt lettere end den klassiske Sauternes med fokus på friskhed og intensitet. SO Sauternes Bio har en kompleks bouquet af tropisk frugt, tørret abrikos, citronskal og indtagende florale noter. På ganen er vinen fyldig og afbalanceret med vedvarende noter af kvæde og akacieblomst. Vinen har en fantastisk balance mellem sødme og en opfriskende syre, der gør den til en exceptionel partner til lyse desserter som créme brulée, crepe suzette, sorbet eller cheesecake.

Vinen anbefales serveret ved 7-8°C. 

 

Læs hele beskrivelsen

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt