Château De Ricaud Château de Ricaud 2017

Frankrig
Frankrig
Bordeaux
Loupiac

Exceptionel flot dessertvin, der bedst kan sammenlignes med Sauternes. Intens, aromatisk bouquet, der åbner op mod lette noter af appelsin og citron.

Læs mere

Exceptionel flot dessertvin, der bedst kan sammenlignes med Sauternes. Intens, aromatisk bouquet, der åbner op mod lette noter af appelsin og citron.

Læs mere
  Château de Ricaud 2017
  215
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Dessert
  Ost
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Bivoks

  Bivoks

  Fersken

  Fersken

  Kamille

  Kamille

  Saltvand

  Saltvand

  Kirsebær

  Kirsebær

  Svampe

  Svampe

  Druer
  Semillon

  Beskrivelse

  Utrolig intens og velsmagende dessertvin, der i stil bedst kan sammenlignes med Sauternes, men i en helt anden prisklasse. Vinen her en intens, aromatisk bouquet, der åbner op mod lette noter af appelsin og citron. Fyldig vin med et ekko af smagsnuancer fra duften – meget flot overensstemmelse mellem næse og mund. Perfekt balance i syre og sødme, der er et udsøgt match til ost. Vinen er frembragt på 100% Semillon og lagret i 17 måneder.

  Loupiac

  Loupiac appellationen ligger i det smukke Dordogne-område, syd for Bergerac i det sydøstlige Bordeaux. Området er kendt for at stå bag nogle af Frankrigs mest delikate og mest velsmagende dessertvine lavet på Bordeaux’s grønne druer Semillon, Sauvignon og Muscadelle. Druerne er i reglen altid botrytiserede, dvs. angrebet af den eftertragtede, såkaldte ”ædle råddenskab”, som man f.eks. kender fra Bordeaux’s Sauternes-vine.  Dessertvinene fra Loupiac er med sin overdådige smagspalet af honning, vanille, abrikos og appelsiner fuldt ud på højde med de søde vine fra Sauternes og Barsac – men som regel på et noget andet prisniveau.

   

   

  Læs hele beskrivelsen
  H - Chateau - de - Ricaud - wide - 3_Edit_Edit.jpg
  Produceret af Château de Ricaud
  Der findes en spændende verden uden for de klassificerede vine, og der er både kvalitet og ”value for money” at finde. Château de Ricaud ligger i Cadillac, er blandt områdets få, men mest seriøse og anerkendte slotte, og Kjær & Sommerfeldt fører dets vine eksklusivt. Her, og faktisk helt uden for de klassificerede områder i Bordeaux, finder vi en hel pallette af usædvanligt forskelligartede og varierede jordbunde. Forført af det gevaldige kvalitetspotentiale i vinmarkerne og ejendommens pragtfulde arkitektur købte den nuværende slotsejer, Alain Thiénot, stedet i 1980. Han gennemskuede, at her var der tale om en usleben diamant. I 2007 valgte han at slå sit arbejde sammen med Dourthe Estates og et ambitiøst rekonstruktions-program blev sat i værk og forvandlede Château de Ricaud til et benchmark i Cadillac. Château de Ricaud har siden 1995 arbejdet med programmet ”Sustainable Plant Protection”.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt