Domäne Wachau Grüner Veltliner V.D.N. 2022

Østrig
Østrig
Wachau

Flot sødmefuld dessertvin, der kun produceres i begrænset antal. Strågul farve og umiddelbare smagsindtryk af citrus frugter, grøn peberfrugt og abrikos.

Læs mere

Flot sødmefuld dessertvin, der kun produceres i begrænset antal. Strågul farve og umiddelbare smagsindtryk af citrus frugter, grøn peberfrugt og abrikos.

Læs mere
  • NatureWine
  • Sustainable
Grüner Veltliner V.D.N. 2022
329
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Smagsnoter
Æble

Æble

Pære

Pære

Asparges

Asparges

Hvid peber

Hvid peber

Flint

Flint

Druer
Grüner Veltliner

Beskrivelse

Veltliner Doux Naturel

V.D.N står for Veltliner Doux Naturel og hører til Domäne Wachau’s eksperimenterende vine, der kun produceres i meget begrænset antal flasker. Druerne til V.D.N. høstes i begyndelsen af november, når de er ”overmodne”, sorteres omhyggeligt manuelt og presses nænsomt. Druemosten gæres i ståltank og gæringen stoppes med ”weinbrand”, når restsukkerindholdet er på 90 gram pr. liter. I maj måned, efter høståret, lægges vinen på træfade i nogle måneder for at opnå yderligere kompleksitet.

Flot balance mellem sødme og syre

Farven er strågul, i bouqueten findes toner af mangochutney, mørk chokolade og æblemos. Vinen er sød, men har samtidig en fin syre, som giver en flot balance mellem sødme og syre. De umiddelbare smagsindtryk er citrus frugter, grøn peberfrugt og abrikos. V.D.N. bør serveres afkølet ved 10 gr. Kan anvendes som aperitif eller serveres til søde desserter som f. eks. mandelkage eller lignede.

Læs hele beskrivelsen
H - Domaine_Wachau - wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Domäne Wachau
Domäne Wachau er dybt forankret i Wachau-regionen og anses som Wachau’s førende vinproducent. Husets næsten 440 ha vinmarker udgør 30 % af hele regionens samlede vinareal. Domäne Wachau er medlem af det prestigiøse ‘Vinea Wachau Nobils Districtus’, som arbejder for fremmelse og bevarelse af absolut højeste kvalitet af vine i de tre kategorier Steinfeder, Federspiel and Smaragd. Domäne Wachau er blandt Østrigs største vinhuse. Tre gange har Wine Spectator Magazine listet Domäne Wachau vinene blandt verdens 100 bedste vine.
Fra <a href="/sog/?q=Wachau">wachau</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
Fra wachau området i Østrig
'Et af verdens vidundere' er måske en rammende beskrivelse af Wachau. Ser man Wachau ovenfra vil det mest påfaldende være de så karakteristiske terrasserede vinmarker. Over alt er vinmarkerne spredt ud over det enormt stejle landskab af gamle stenmure, som er del af verdens kulturarv, og vinmarkerne nærmest smyger sig op af bjergskråningerne langs Donau-floden mellem Melk og Krems. Området er på 1400 ha og hovedsageligt beplantet med Grüner Veltliner og Riesling. Hovedparten af druerne i Wachau gror på stejle terrasser adskilt af pittoreske stengærder. Vinene deles op i 3 sub-zoner: Steinfeder, Federspiel og Smaragd hvor af vine med 'Smaragd'-betegnelsen er de bedste, det der i Frankrig ville svare til Grand Cru.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt