Fumey-Chatelain Vin de Paille 2015
Frankrig
Jura
Arbois
Sublim, sjælden vintype fra Jura med intens viskositet og lang, kompleks eftersmag med noter af abrikos, appelsinskal, akaciehonning og trøffel.
Læs mereSublim, sjælden vintype fra Jura med intens viskositet og lang, kompleks eftersmag med noter af abrikos, appelsinskal, akaciehonning og trøffel.
Læs mere
509
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Dessert
Foie Gras
Ost
Stærk krydret mad
Smagsnoter
Æble
Smør
Ananas
Vanilje
Stjernefrugt
Hasselnød
Valnød
Citronskal
Hvid peber
Druer
Chardonnay
Savagnin
Beskrivelse
Vin de Paille er den mest sjældne vintype fra Jura, som – hvis man er så heldig at blive tilbudt at smage den – man bestemt aldrig bør sig nej til. Fumey-Chatelain laver kun vinen i de absolut bedste årgange, hvor druerne får den perfekte syre til at matche sødmen i vinen. Vinen er skabt på et blend af Chardonnay og Savagnin fra forskellige gamle parceller omkring Arbois. Efter høst lægges de hele drueklaser på stråmåtter og tørrer tre til fem måneder alt efter årgangen. Herefter presses de tørrede druer (rosiner) langsomt og vinen gærer på den naturlige gær. Efterfølgende lagres vinen 55 måneder i gamle små franske egetræsfade. Der er ingen klaring eller filtrering ved aftapning.
Utrolig kompleks og intens aroma pakket med nuancer af abrikos, appelsinskal, akaciehonning, hasselnød, trøffel og røg. På tungen har vinen en intens viskositet og en utrolig lang og kompleks eftersmag. Den fyldige vin holdes frisk af især Savagnin-druens fantastiske syre. Sublim vin til mange forskellige oste, intense retter fra det asiatiske køkken og desserter med æble som bærende element. En vin med et nærmest evigt liv foran sig i flasken. Vinen kan uden problemer gemmes op til 25-30 år fra høståret.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Fumey-Chatelain
Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.