Fumey-Chatelain Vin de Paille 2015

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Sublim, sjælden vintype fra Jura med intens viskositet og lang, kompleks eftersmag med noter af abrikos, appelsinskal, akaciehonning og trøffel.

Læs mere

Sublim, sjælden vintype fra Jura med intens viskositet og lang, kompleks eftersmag med noter af abrikos, appelsinskal, akaciehonning og trøffel.

Læs mere
  Vin de Paille 2015
  509
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Dessert
  Foie Gras
  Ost
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Hasselnød

  Hasselnød

  Valnød

  Valnød

  Citronskal

  Citronskal

  Hvid peber

  Hvid peber

  Druer
  Chardonnay
  Savagnin

  Beskrivelse

  Vin de Paille er den mest sjældne vintype fra Jura, som – hvis man er så heldig at blive tilbudt at smage den – man bestemt aldrig bør sig nej til. Fumey-Chatelain laver kun vinen i de absolut bedste årgange, hvor druerne får den perfekte syre til at matche sødmen i vinen. Vinen er skabt på et blend af Chardonnay og Savagnin fra forskellige gamle parceller omkring Arbois. Efter høst lægges de hele drueklaser på stråmåtter og tørrer tre til fem måneder alt efter årgangen. Herefter presses de tørrede druer (rosiner) langsomt og vinen gærer på den naturlige gær. Efterfølgende lagres vinen 55 måneder i gamle små franske egetræsfade. Der er ingen klaring eller filtrering ved aftapning. Utrolig kompleks og intens aroma pakket med nuancer af abrikos, appelsinskal, akaciehonning, hasselnød, trøffel og røg. På tungen har vinen en intens viskositet og en utrolig lang og kompleks eftersmag. Den fyldige vin holdes frisk af især Savagnin-druens fantastiske syre. Sublim vin til mange forskellige oste, intense retter fra det asiatiske køkken og desserter med æble som bærende element. En vin med et nærmest evigt liv foran sig i flasken. Vinen kan uden problemer gemmes op til 25-30 år fra høståret.
  Læs hele beskrivelsen
  C - IMG_8381_Edit.jpg
  Produceret af Fumey-Chatelain
  Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt