M. Chapoutier Banyuls - 50 cl 2021

Frankrig
Frankrig
Languedoc-Roussillon
 • Lorang & Co.
  2017
  2017
 • Gastromand
  2015
  2015
 • Parkers Wine Advocate
  2012
  2012
  92 Point

Kraftfuld dessert/apéritifvin med en sødmefuld, "fed" og frisk smag.

Læs mere
 • Lorang & Co.
  2017
  2017
 • Gastromand
  2015
  2015
 • Parkers Wine Advocate
  2012
  2012
  92 Point

Kraftfuld dessert/apéritifvin med en sødmefuld, "fed" og frisk smag.

Læs mere
  Banyuls - 50 cl 2021
  175
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Chokolade
  Dessert
  Ost
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Druer
  Grenache

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Banyuls er en kraftfuld rød dessert/apéritifvin og er fremstillet næsten udelukkende på Grenache Noir-druer og efter Vin Doux Naturel-metoden. Herefter har den færdige vin lagret på fade i minimum 18 måneder. Resultatet er, som i denne Banyuls, en rødbrun farve med et let orange skær og en overvældende hedvinsagtig bouquet - nærmest som et mix mellem portvin og madeira. Den har en sødmefyldt, "fed" og frisk smag, som rummer et utal af nuancer, der fremkalder minder om både ruby portvin, krydderier og nødder. En flot apéritifvin, men den er samtidig også utrolig velegnet, serveret afkølet, til blåskimmeloste eller til de mere bastante chokoladedesserter.
  Læs hele beskrivelsen
  H - M_Chapoutier wide 04.jpg
  Produceret af M. Chapoutier
  M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
  Fra <a href="/sog/?q=Languedoc-Roussillon">languedoc-roussillon</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Roussillon ligger i det sydvestligste Frankrig, der hvor Frankrig møder Spanien, og man hverken er fransk eller spansk, men catalansk. Geografisk er området åbent mod Middelhavet og omkranset af bjergkæder: Corbières mod nord, Pyrenæerne mod vest og Albères mod syd. Klimaet er varmt og tørt men præget af de kraftige sydfranske vinde, Mistralen f.eks., som fungerer effektivt som en slags støvsuger i vinmarkerne og holder druerne insektfri og tørre og dermed sunde og sygdomsfri. Roussillon er traditionelt kendt for de røde vine på især Grenache, Carignan, Syrah, Cinsault og Mourvedre. De er kraftige i stil og smag, varme i frugten og har ofte relativt høj alkoholprocent. De hvide er i mindretal, men bestemt værd at prøve – kraftige, lækre vine på Marsanne og Roussanne-druerne. Der findes et overflødighedshorn af lækre, umiddelbare kvalitetsvine fra Roussillon, og er man glad for f.eks. Rhône-vine, bør man ikke snyde sig selv en god Côtes du Roussillon eller Côtes du Roussillon Villages.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt