M. Chapoutier Coufis Blanc - Halvflaske 2018

Frankrig
Frankrig
Rhône

Flot dessertvin med intens næse af eksotiske frugter, appelsiner og abrikoser. Smagen er fed og næsten karamelagtig med en lang afbalanceret eftersmag.

Læs mere

Flot dessertvin med intens næse af eksotiske frugter, appelsiner og abrikoser. Smagen er fed og næsten karamelagtig med en lang afbalanceret eftersmag.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
Coufis Blanc - Halvflaske 2018
295
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Dessert
Ost
Smagsnoter
Mandarin

Mandarin

Fersken

Fersken

Mango

Mango

Honning

Honning

Rose

Rose

Druer
Viognier

Beskrivelse

Coufis de Paille er en dessertvin, der kommer fra området i det sydlige Ardèche, der ligger på Rhône-flodens højre bred. Vinmarkerne ligger på bakkerne ved foden af Coiron-masivet, der er af vulkansk oprindelse. Ligesom Chapoutiers Vin de Paille fra Hermitage, der frembringes på Marsanne-druen, bliver druerne håndhøstet ved stor modenhed og gennemgår en grundig sortering før de lægges til tørre på måtter af strå. Druesorten er her udelukkende Viognier, der også står bag nogle af Nordrhônes berømteste hvidvine. Viognier-druen har stor fylde og lav syre og giver vine med udpræget bouquet af ferskner og akacieblomster. Selve gæringen foregår over en meget lang periode udelukkende på nye egetræsfade. Derefter ligger vinen sammen med bundfaldet og tappes først på flaske efter 24 måneder, hvor den har bevaret et stort indhold af restsukker. Mørk, strågul farve med en meget intens næse af eksotiske frugter, appelsiner og abrikoser. Smagen er fed og næsten karamelagtig med en lang afbalanceret eftersmag.
Læs hele beskrivelsen
H - M_Chapoutier wide 04.jpg
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt