Alto Sur Chardonnay 2020

Argentina
Argentina
Tupungato
 • Guide Descorchados
  2016
  90 Point

Fremragende Chardonnay med fin balanceret syre, saftig frisk frugt og en vis fedme. Sødlig og koncentreret løftet op af enorm frugtrig friskhed.

Læs mere
 • Guide Descorchados
  2016
  90 Point

Fremragende Chardonnay med fin balanceret syre, saftig frisk frugt og en vis fedme. Sødlig og koncentreret løftet op af enorm frugtrig friskhed.

Læs mere
 • Sustainable
Chardonnay 2020
125
kr. /stk
Passer godt til
Fed fisk
Skaldyr
Stærk krydret mad
Sushi
Vegetariske retter
Velkomst
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Alto Sur er en fremragende Chardonnay med fin afbalanceret syre, saftig frisk frugt og en vis fedme. Vinen er koncentreret og i den let sødlige ende, men løftet op af enorm frugtig friskhed er dette et storartet eksempel på, hvad Chardonnay kan præstere. 

Alto Sur kommer fra Tupungato i den østlige del af Mendoza i Argentina. En del af Mendoza, der først er ”opdaget” indenfor de sidste 20 år. I dag kæmper alle kvalitetsproducenter om at få vinmarker i området. Det særlige ved Tupungato er, at vinmarkerne ligger højt oppe i Andesbjergene, omkring 1200 meter over havet.

Jordbunden er meget sandholdig og fyldt med sten fra Andesbjergene. Klimaet er tørt, hvorfor der foretages drypvanding af vinstokkene. Drypvandingen har den fordel, at vinstokkene kun får den mængde vand de behøver for at overleve og høstudbyttet dermed ikke bliver for stort – kvaliteten af druerne, derimod, bliver høj. Alto Sur Chardonnay er interessant ikke mindst pga. udvælgelsen af druerne. Chardonnay-druerne håndplukkes nemlig over af tre omgange fra februar til marts. Dvs. at den færdige vin er et blend af Chardonnay i tre forskellige modningsfaser. Det er Chardonnay-druen fremragende til, og resultatet er en utrolig alsidig vin i top-kvalitet.

Læs hele beskrivelsen
H - Finca-Sophenia-wide- 3_Edit.jpg
Produceret af Finca Sophenia

Finca SOPHENIA er et af Argentinas mest anerkendte vinhuse, som med dets topvine repræsenterer absolut topkvalitet. Druerne bliver dyrket i 1200 meters højde i Andesbjergene, hvilket har været medvirkende til, at vinene populært bliver kaldt “Wines From the Sky”. Højderne, hvor vinene bliver dyrket i, har sammen med druen Malbec øremærket de argentinske vine generelt.

Roberto Luka, ophavsmand og hovedaktionær i Finca SOPHENIA, er en meget anerkendt profil i vinverdenen med sin baggrund som tidl. direktør for et af Argentinas største vineksportfirmaer og som ”President of Wines of Argentina”. Han og Gustavo Benvenuto grundlagde Finca SOPHENIA i 1997 og opkaldte det efter deres respektive døtres navne, således er navnet Finca SOPHENIA en sammensætning af de to pigenavne Sophia og Eugenia. Pigerne har kendt hinanden siden barndom og er i dag begge beskæftiget i Finca SOPHENIA.

Det er bl.a. den verdenskendte vinkonsulent Michel Rolland der har ansvaret for vinene, som regnes blandt Argentinas bedste og som har høstet mange internationale priser.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt