Anciens Temps Colombard/Sauvignon Blanc 2023

Frankrig
Frankrig
Gascogne
 • Ekstra Bladet
  2020
  2020
  GODT KØB

Springklar, superfrisk og læskende lækker hvidvin til dine skaldyr, salater eller til de gode timer i eftermiddagsskyggen.

Læs mere
 • Ekstra Bladet
  2020
  2020
  GODT KØB

Springklar, superfrisk og læskende lækker hvidvin til dine skaldyr, salater eller til de gode timer i eftermiddagsskyggen.

Læs mere
  Colombard/Sauvignon Blanc 2023
  105
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Allround
  Asparges
  Mager fisk
  Ost
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Grønt æble

  Grønt æble

  Honning

  Honning

  Fersken

  Fersken

  Citron

  Citron

  Mandel

  Mandel

  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Colombard
  Sauvignon Blanc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Springklar, superfrisk og læskende lækker hvidvin til dine skaldyr, salater eller til de gode timer i eftermiddagsskyggen. De to arketypiske, franske hvidvinsdruer Sauvignon Blanc og Colombard går hånd i hånd om at lave ypperlig, frisk og let hvidvin, der ikke kan sættes en finger på, ligegyldigt hvilken vinstil man ellers sværger til. Colombard-druen er faktisk en af de druer, der bruges til fremstilling af Cognac. Den har i sig selv ikke så meget smag og karakter, men det har til gengæld Sauvignon Blanc. Den har så meget, at man næsten aldrig tager fejl, når man sætter næsen i et glas Sauvignon Blanc. Så i den sammenhæng er Colombard den perfekte makker til Sauvignon Blanc. Den kan dysse den meget aromatiske og skarpe drue lidt ned så hvidvinen fremstår blød, selv om den er frisk i stilen. Så her har vi en overordentlig skøn hvidvin med Sauvignon Blancs flotte, knivskapre aromaer af stikkelsbær, hyld, grønt græs og meget markante syre, men med pæne, afrundede kanter af den blide Colombard-drue, som sikrer at vinen aldrig ”stikker” eller bliver for sur. En rigtig god hvidvin i den friske og lette stil.
  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Gascogne">gascogne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra gascogne området i Frankrig
  Navnet Gascogne stammer fra det italienske Vascones, som romerne kaldte baskerne, så noget tyder på, at den historiske provins i det sydvestlige Frankrig har været under romersk indflydelse. Og området ér hovedsageligt beboet af baskere og omfatter departementerne Landes, Gers og Hautes-Pyrénées samt dele af Pyrénées-Atlantiques, Lot-et-Garonne, Tarn-et-Garonne, Haute-Garonne, Gironde og Ariège. Gascogne er kendt for udtrykket "douceur de vivre" (livets sødme), og er især berømt for den berømte franske gåselever, Foie Gras og brandyen Armagnac.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt