Anciens Temps Colombard/Sauvignon Blanc 2023
Frankrig
Gascogne
Springklar, superfrisk og læskende lækker hvidvin til dine skaldyr, salater eller til de gode timer i eftermiddagsskyggen.
Læs mereSpringklar, superfrisk og læskende lækker hvidvin til dine skaldyr, salater eller til de gode timer i eftermiddagsskyggen.
Læs mere
109
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Allround
Asparges
Mager fisk
Ost
Skaldyr
Sushi
Smagsnoter

Grønt æble

Honning

Fersken

Citron

Mandel

Stikkelsbær

Grapefrugt

Passionsfrugt
Druer
Colombard
Sauvignon Blanc

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Springklar, superfrisk og læskende lækker hvidvin til dine skaldyr, salater eller til de gode timer i eftermiddagsskyggen. De to arketypiske, franske hvidvinsdruer Sauvignon Blanc og Colombard går hånd i hånd om at lave ypperlig, frisk og let hvidvin, der ikke kan sættes en finger på, ligegyldigt hvilken vinstil man ellers sværger til. Colombard-druen er faktisk en af de druer, der bruges til fremstilling af Cognac. Den har i sig selv ikke så meget smag og karakter, men det har til gengæld Sauvignon Blanc. Den har så meget, at man næsten aldrig tager fejl, når man sætter næsen i et glas Sauvignon Blanc. Så i den sammenhæng er Colombard den perfekte makker til Sauvignon Blanc. Den kan dysse den meget aromatiske og skarpe drue lidt ned så hvidvinen fremstår blød, selv om den er frisk i stilen. Så her har vi en overordentlig skøn hvidvin med Sauvignon Blancs flotte, knivskapre aromaer af stikkelsbær, hyld, grønt græs og meget markante syre, men med pæne, afrundede kanter af den blide Colombard-drue, som sikrer at vinen aldrig ”stikker” eller bliver for sur. En rigtig god hvidvin i den friske og lette stil.
Læs hele beskrivelsen

Navnet Gascogne stammer fra det italienske Vascones, som romerne kaldte baskerne, så noget tyder på, at den historiske provins i det sydvestlige Frankrig har været under romersk indflydelse. Og området ér hovedsageligt beboet af baskere og omfatter departementerne Landes, Gers og Hautes-Pyrénées samt dele af Pyrénées-Atlantiques, Lot-et-Garonne, Tarn-et-Garonne, Haute-Garonne, Gironde og Ariège. Gascogne er kendt for udtrykket "douceur de vivre" (livets sødme), og er især berømt for den berømte franske gåselever, Foie Gras og brandyen Armagnac.