Au Bon Climat Chardonnay 2022

USA
USA
Californien
Santa Barbara County

Perfekt balanceret mellem fyldig, intens frugt og frisk koldklimasyre med noter af citrus, moden pære, mirabelle, fersken, smør og ikke mindst diskret fadkrydderi.

Læs mere

Perfekt balanceret mellem fyldig, intens frugt og frisk koldklimasyre med noter af citrus, moden pære, mirabelle, fersken, smør og ikke mindst diskret fadkrydderi.

Læs mere
  Chardonnay 2022
  349
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Chardonnay-visitkortet fra Au Bon Climat. En vin, der for alvor viser, hvad Santa Barbara kan med Chardonnay. Vinen er skabt på et blend fra nogle af områdets fineste marker – Sierra Madre, Bien Nacido, Rancho Vinedo og ikke mindst Los Alamos. Efter gæring er vinen lagret 11 måneder i hovedsageligt et til to år gamle, franske egetræsfade. Det fantastiske ved Au Bon Climats vine er, at de på trods af den kraftige inspiration fra Bourgogne, stadig har et tydeligt californisk præg over sig. De har lige en smule mere sol i smagen end klassisk Bourgogne. I duften byder vinen på noter af citrus, moden pære, mirabelle, fersken, smør og ikke mindst diskret fadkrydderi. I smagen har vinen den magiske balance mellem fyldig og intens frugt, der er holdt helt frisk af en fornem koldklima-syre. Oplagt i selskab med stegt hvid fisk, kylling, cremede supper eller blot til hygge og snacks. Bør serveres ved 8-10 grader i de største Bourgogneglas og kan gemmes op til 15 år fra høståret.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BienNacidoVyd-Hill-onTopinFog print_Edit.jpg
  Produceret af Au Bon Climat
  Au Bon Climat står i dag som vel nok Californiens mest legendariske producent af Chardonnay og Pinot Noir. Grundlagt i 1982 af Jim Clendenden, stærkt inspireret af hans store kærlighed til Bourgogne. Santa Barbara County var intet dengang, men Clendenden skabte nærmest ene mand områdets renommé som et sted, hvor der kunne laves verdensklasse Chardonnay og Pinot Noir især. Clendenden stod fast igennem hele 90’erne og 00’erne, hvor især Robert Parker dikterede tungere og mere koncentrerede vine. Clendenden blev ved med at lave sine elegante og terroir-drevne vine, kraftigt inspireret af hans elskede Bourgogne.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt