Au Bon Climat Chardonnay - Magnum 2020

USA
USA
Californien
Santa Barbara County

Perfekt balanceret mellem fyldig, intens frugt og frisk koldklimasyre med noter af citrus, moden pære, mirabelle, fersken, smør og ikke mindst diskret fadkrydderi.

Læs mere

Perfekt balanceret mellem fyldig, intens frugt og frisk koldklimasyre med noter af citrus, moden pære, mirabelle, fersken, smør og ikke mindst diskret fadkrydderi.

Læs mere
    Chardonnay - Magnum 2020
    649
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Skaldyr
    Sushi
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Chardonnay

    Beskrivelse

    Chardonnay-visitkortet fra Au Bon Climat. En vin, der for alvor viser, hvad Santa Barbara kan med Chardonnay. Vinen er skabt på et blend fra nogle af områdets fineste marker – Sierra Madre, Bien Nacido, Rancho Vinedo og ikke mindst Los Alamos. Efter gæring er vinen lagret 11 måneder i hovedsageligt et til to år gamle, franske egetræsfade. Det fantastiske ved Au Bon Climats vine er, at de på trods af den kraftige inspiration fra Bourgogne, stadig har et tydeligt californisk præg over sig. De har lige en smule mere sol i smagen end klassisk Bourgogne. I duften byder vinen på noter af citrus, moden pære, mirabelle, fersken, smør og ikke mindst diskret fadkrydderi. I smagen har vinen den magiske balance mellem fyldig og intens frugt, der er holdt helt frisk af en fornem koldklima-syre. Oplagt i selskab med stegt hvid fisk, kylling, cremede supper eller blot til hygge og snacks. Bør serveres ved 8-10 grader i de største Bourgogneglas og kan gemmes op til 15 år fra høståret.

    Læs hele beskrivelsen
    H - BienNacidoVyd-Hill-onTopinFog print_Edit.jpg
    Produceret af Au Bon Climat
    Au Bon Climat står i dag som vel nok Californiens mest legendariske producent af Chardonnay og Pinot Noir. Grundlagt i 1982 af Jim Clendenden, stærkt inspireret af hans store kærlighed til Bourgogne. Santa Barbara County var intet dengang, men Clendenden skabte nærmest ene mand områdets renommé som et sted, hvor der kunne laves verdensklasse Chardonnay og Pinot Noir især. Clendenden stod fast igennem hele 90’erne og 00’erne, hvor især Robert Parker dikterede tungere og mere koncentrerede vine. Clendenden blev ved med at lave sine elegante og terroir-drevne vine, kraftigt inspireret af hans elskede Bourgogne.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt