Au Bon Climat Chardonnay, Nuits-Blanches au Bouge 2020

USA
USA
Californien
Santa Maria Valley
  • Vinous Media
    2020
    2020
    95 Point

Hedonistisk vin, som alle med hang til stor og fyldig Chardonnay bør prøve. Kompleks, intens og samtidig letløbende med noter af tropiske frugter, brioche, mynte, hasselnødder og knust kalk.

Læs mere
  • Vinous Media
    2020
    2020
    95 Point

Hedonistisk vin, som alle med hang til stor og fyldig Chardonnay bør prøve. Kompleks, intens og samtidig letløbende med noter af tropiske frugter, brioche, mynte, hasselnødder og knust kalk.

Læs mere
    Chardonnay, Nuits-Blanches au Bouge 2020
    495
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Skaldyr
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Chardonnay

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Jim Clendendens hyldest til stor fyldig old-school hvid Bourgogne. Druerne kommer fra den legendariske K Block på Bien Nacido Vineyard og Au Bon Climats egen Le Bon Climat Vineyard. Efter gæring og lagring i hovedsageligt nye og enkelte brugte franske egetræsfade, så udvælger vinmager Jim Adelman de fade med den dybeste og mest fyldige frugt og de danner grundlag for Nuits-Blanches au Bouge. Stilmæssigt er vi her tættere på stor Corton-Charlemagne end mineralsk Chablis. Op fra glasset vælter det med nuancer af bl.a. tropiske frugter, brioche, mynte, hasselnødder og knust kalk. I smagen overvældes man af vinens utrolige dybde og intensitet, for en så fyldig og stor vin er den fornemt letløbende og kompleks. I sandhed en hyldest til hvid Bourgogne på den største skala. Oplagt match til f.eks. stegt pighvar med en sauce rig på smør, stegt kylling med sauce blanquette eller faste oste. En hedonistisk vin, som alle med hang til stor og fyldig Chardonnay bør prøve. Bør serveres ved 10-12 grader i de største Bourgogneglas og kan gemmes op til 20 år fra høståret.
    Læs hele beskrivelsen
    H - BienNacidoVyd-Hill-onTopinFog print_Edit.jpg
    Produceret af Au Bon Climat
    Au Bon Climat står i dag som vel nok Californiens mest legendariske producent af Chardonnay og Pinot Noir. Grundlagt i 1982 af Jim Clendenden, stærkt inspireret af hans store kærlighed til Bourgogne. Santa Barbara County var intet dengang, men Clendenden skabte nærmest ene mand områdets renommé som et sted, hvor der kunne laves verdensklasse Chardonnay og Pinot Noir især. Clendenden stod fast igennem hele 90’erne og 00’erne, hvor især Robert Parker dikterede tungere og mere koncentrerede vine. Clendenden blev ved med at lave sine elegante og terroir-drevne vine, kraftigt inspireret af hans elskede Bourgogne.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt