Au Bon Climat Chardonnay, Nuits-Blanches au Bouge 2020

USA
USA
Californien
Santa Maria Valley
 • Vinous Media
  2020
  2020
  95 Point

Hedonistisk vin, som alle med hang til stor og fyldig Chardonnay bør prøve. Kompleks, intens og samtidig letløbende med noter af tropiske frugter, brioche, mynte, hasselnødder og knust kalk.

Læs mere
 • Vinous Media
  2020
  2020
  95 Point

Hedonistisk vin, som alle med hang til stor og fyldig Chardonnay bør prøve. Kompleks, intens og samtidig letløbende med noter af tropiske frugter, brioche, mynte, hasselnødder og knust kalk.

Læs mere
  Chardonnay, Nuits-Blanches au Bouge 2020
  495
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Jim Clendendens hyldest til stor fyldig old-school hvid Bourgogne. Druerne kommer fra den legendariske K Block på Bien Nacido Vineyard og Au Bon Climats egen Le Bon Climat Vineyard. Efter gæring og lagring i hovedsageligt nye og enkelte brugte franske egetræsfade, så udvælger vinmager Jim Adelman de fade med den dybeste og mest fyldige frugt og de danner grundlag for Nuits-Blanches au Bouge. Stilmæssigt er vi her tættere på stor Corton-Charlemagne end mineralsk Chablis. Op fra glasset vælter det med nuancer af bl.a. tropiske frugter, brioche, mynte, hasselnødder og knust kalk. I smagen overvældes man af vinens utrolige dybde og intensitet, for en så fyldig og stor vin er den fornemt letløbende og kompleks. I sandhed en hyldest til hvid Bourgogne på den største skala. Oplagt match til f.eks. stegt pighvar med en sauce rig på smør, stegt kylling med sauce blanquette eller faste oste. En hedonistisk vin, som alle med hang til stor og fyldig Chardonnay bør prøve. Bør serveres ved 10-12 grader i de største Bourgogneglas og kan gemmes op til 20 år fra høståret.
  Læs hele beskrivelsen
  H - BienNacidoVyd-Hill-onTopinFog print_Edit.jpg
  Produceret af Au Bon Climat
  Au Bon Climat står i dag som vel nok Californiens mest legendariske producent af Chardonnay og Pinot Noir. Grundlagt i 1982 af Jim Clendenden, stærkt inspireret af hans store kærlighed til Bourgogne. Santa Barbara County var intet dengang, men Clendenden skabte nærmest ene mand områdets renommé som et sted, hvor der kunne laves verdensklasse Chardonnay og Pinot Noir især. Clendenden stod fast igennem hele 90’erne og 00’erne, hvor især Robert Parker dikterede tungere og mere koncentrerede vine. Clendenden blev ved med at lave sine elegante og terroir-drevne vine, kraftigt inspireret af hans elskede Bourgogne.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt