Au Bon Climat Chardonnay - Sanford & Benedict Vine 2019

USA
USA
Californien
Santa Barbara County
 • Vinous
  2019
  2019
  93 Point

Den mest elegante Chardonnay af Au Bon Climats Single Vineyard-vine. Aromaen er på samme tid underspillet og intens, mens smagen balancerer perfekt mellem rigdom og elegance.

Læs mere
 • Vinous
  2019
  2019
  93 Point

Den mest elegante Chardonnay af Au Bon Climats Single Vineyard-vine. Aromaen er på samme tid underspillet og intens, mens smagen balancerer perfekt mellem rigdom og elegance.

Læs mere
  Chardonnay - Sanford & Benedict Vine 2019
  495
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Den første top vinmark, der blev plantet med fokus på terroir og kvalitet i Santa Barbara County tilbage i 1971 af Richard Sanford og Michael Benedict. Au Bon Climat har som den eneste producent arbejdet med druer fra denne legendariske vinmark uafbrudt siden midten af 80’erne og siden midten af 90’erne har man udelukkende fået druer fra de ældste stokke i den del af marken, der er tættest på det kølige Stillehav. Efter gæring lagres vinen 18 måneder i nye franske egetræsfade på 350 liter fra François Frères. Sanford & Benedict er ofte den mest elegante Chardonnay af Au Bon Climats Single Vineyard-vine. Aromaen er på samme tid underspillet og intens, efter lidt tid i glasset vågner den for alvor op og byder på nuancer af bl.a. citrusfrugt, vanilje, knuste sten, gule blomster, syltet pære og gule æbler. På tungen har vinen den uforlignelige balance mellem rigdom og elegance. Alt er perfekt afstemt og vinens balance er sublim. En fantastisk vin fra en af de mest legendariske vinmarker o Californien og produceret af en af de mest legendariske producenter! Sanford & Benedict Chardonnay er oplagt i selskab med f.eks. stegt eller grillet fisk eller skaldyr med intense saucer, kylling serveret med masser af grønt eller blot som overdådig hyggevin med snacks. Bør serveres ved 10-12 grader i de største Bourgogneglas og kan gemmes op til 25 år fra høståret.
  Læs hele beskrivelsen
  H - BienNacidoVyd-Hill-onTopinFog print_Edit.jpg
  Produceret af Au Bon Climat
  Au Bon Climat står i dag som vel nok Californiens mest legendariske producent af Chardonnay og Pinot Noir. Grundlagt i 1982 af Jim Clendenden, stærkt inspireret af hans store kærlighed til Bourgogne. Santa Barbara County var intet dengang, men Clendenden skabte nærmest ene mand områdets renommé som et sted, hvor der kunne laves verdensklasse Chardonnay og Pinot Noir især. Clendenden stod fast igennem hele 90’erne og 00’erne, hvor især Robert Parker dikterede tungere og mere koncentrerede vine. Clendenden blev ved med at lave sine elegante og terroir-drevne vine, kraftigt inspireret af hans elskede Bourgogne.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt