Balthasar Ress Riesling - Schloss Reichartshausen - Spätlese 2022

Tyskland
Tyskland
Rheingau
 • Alt om vin AOV.DK
  2022
  2022
 • Flaskehalsen
  2022
  2022
  94 Point
 • James Suckling
  2022
  2022
  93 Point

Balthasar Ress' Spätlese er alt hvad hjertet kan begære i en god øko-Spätlese. Afstemt sødme, elegant syre og imponerende frugtdybde.

Læs mere
 • Alt om vin AOV.DK
  2022
  2022
 • Flaskehalsen
  2022
  2022
  94 Point
 • James Suckling
  2022
  2022
  93 Point

Balthasar Ress' Spätlese er alt hvad hjertet kan begære i en god øko-Spätlese. Afstemt sødme, elegant syre og imponerende frugtdybde.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
Spar 31%
Riesling - Schloss Reichartshausen - Spätlese 2022

Før 259 kr.

179
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Dessert
Gris
Indisk mad
Mørkt fjerkræ
Stærk krydret mad
Velkomst
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Sen-høst Riesling

Spätlese navnet betyder bogstaveligt talt 'sent høstet', og vinstilen er kendt for sin sødmefulde karakter og balancerede syre. Med druer høstet senere end traditionelt, opnår Spätlese en naturlig rigdom og dybde. De sent-høstede druer bidrager ikke kun med exceptionel frugtsødme, men også fremragende fyldighed og elegance. Vinen er den perfekte Riesling til dem, der higer efter en eksklusiv, saftig og sødmefuld vin til enhver lejlighed.

Schloss Reichartshausen

Siden 1987 har Balthasar Ress været den eneste ejer af vinmarken Schloss Reichartshausen. Riesling-druerne til denne stilrene Spätlese vokser i sandholdige flodaflejringer, hvor jordens frugtbarhed og rige næringsindhold skaber det perfekte miljø til at dyrke Riesling. Vingården grænser op til Rhinen, blot 10 meter over havets overflade, og det er netop disse dyrkningsforhold der giver vinen en harmoni af forfriskende frugtsyre og fyldige aromatiske nuancer.

Stål og fad

De økologiske druer håndplukkes og transporteres i små partier til vineriet. Vinen gennemgår 12 timers skindkontakt for at trække de mest forførende aromaer ud, efterfulgt af en spontan gæring, hvor vinen modnes i rustfrie ståltanke og egetræsfade i omkring 7 måneder.

Sødme og syreleg

Vinen glitrer i glasset med sin klare gule farve og grønne nuancer, hvor aromaer af hvide blomster, friske jordbær, fersken og en lettere antydning af grønne urter emmer ud af glasset. På tungen udfolder vinen sig med en spillevende sødme, velintegreret syrlighed og en smeltende finish, der forbliver på ganen længe efter den sidste slurk.

Alsidig madvin

Denne økologiske Spätlese er en fornøjelig ledsager til mange retter takket være vinens karakteristiske balance mellem sødme og syre. Den subtile sødme kan afbøde krydrede og stærke retter, såsom krydret thai eller indisk mad. Vinens fantastiske kombination af syre og sødme, gør den også til et fremragende match til desserter med friske bær. Den imponerende syre og mineralitet gør også vinen til et oplagt valg med fede fiskeretter.

Læs hele beskrivelsen
H - Balthasar-Ress-wide-6_Edit.jpg
Produceret af Balthasar Ress
Balthasar Ress er en af Rheingaus mest innovative producenter. Selvom huset har en lang og agtværdig historie bag sig, synes nysgerrigheden og en næsten legesyg tilgang til vinfremstilling hele tiden at drive det fremad mod nye højder. I dag er det Stefan og Christian, henholdsvis fjerde og femte generation, der står ved roret af familieforetagendet. I 2010 overtog Christian driften af Balthasar Ress, og hans udtalte ambition var dengang som nu, at Balthasar Ress skulle indfinde sig i toppen af Rheingaus producenter. Sammen med vingårdschef Olivér Schmid videreudvikler de i fællesskab de 46 ha vinmarker efter økologiske retningslinjer og i overensstemmelse med Maria Thuns biodynamiske kalender. Denne holistiske tilgang gør Balthasar Ress-vinene til det, de er i dag: Kompromisløse kvaliteter med respekt for naturen.
Fra <a href="/sog/?q=Rheingau">rheingau</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra rheingau området i Tyskland
Rheingau er et af de mindste af de 13 klassiske, tyske vinområder. Rheingau er kendt for sine flotte Riesling-vine, der næppe laves bedre noget andet sted i verden, men er også kendt for sine legendariske vinejendomme som Eberbach og Schloss Johannisberg. På sidstnævnte slot lavede munkene verdens første, ædelsøde vin i 1775. Når man ser i gamle prislister fra begyndelsen af 1900-tallet, rangerer vinene fra Rheingau blandt verdens dyreste vine. Rheingaus ca. 3100 hektar vinstokke udgør kun 3 % af Tysklands samlede vindyrkningsareal.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt