Baron Maxime French Colombard 2020

Frankrig
Frankrig
Languedoc-Roussillon

Indbydende og fantastisk flot hvidvin til den tørre side, fyldt med eksotiske frugtnoter i både duft og smag - bl.a. melon, mango og et strejf af ananas.

Læs mere

Indbydende og fantastisk flot hvidvin til den tørre side, fyldt med eksotiske frugtnoter i både duft og smag - bl.a. melon, mango og et strejf af ananas.

Læs mere
    French Colombard 2020
    135
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Skaldyr
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Grønt æble

    Grønt æble

    Honning

    Honning

    Fersken

    Fersken

    Citron

    Citron

    Mandel

    Mandel

    Geranium

    Geranium

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Litchi

    Litchi

    Ananas

    Ananas

    Druer
    Colombard
    Muscat Petit Grain

    Beskrivelse

    Baron M – French Romance Colombard

    Baron M – French Romance Colombard er en indsmigrende og frisk hvidvin, som fremstilles af to forskellige druesorter fra to subregioner i Languedoc-Rousillon. De 85% er druesorten Colombard, som ligger en måned på bærmen (druekerner, frugtkød, stilke, skalrester og de døde gærceller) og giver vinen ekstra kompleksitet. De sidste 15% af vinen er på druen Muscat Petit Grain. Den beskedne mængde Muscat Petit Grain er nøje afstemt, så den markante muskat-karakter blot giver en indbydende og fantastisk flot aroma og mundfylde til vinen.

    Château de Beaupré

    Maxime Double, der ejer Provence-slottet Château de Beaupré med sin søster, tilhører en familie med historiske forfædre. Han er den lidt tossede vinmager fra Sydfrankrig, der elsker at gå mod de traditionelle strømme og ynder at eksperimentere med blandinger og druetyper fra vidt forskellige områder i Frankrig. Han kommer fra, og det ved han godt selv, en velhavende adelsslægt, der giver ham gunstige muligheder for at udforske og udleve sine drømme.

    Maxime Double er frembrusende, til tider højtråbende og, vi kan ikke lyve, måske temmelig excentrisk. Men manden kan lave fantastisk vin, og resultatet er en lys hvidvin, næsten sølvfarvet, med skønne eksotiske frugtnoter i både duft og smag. Her er både melon, mango og et strejf af ananas. Vinen er tør, men Muscat-druen giver en lille smule naturlig sødme, som bare gør vinen ekstra charmerende.

    Fun fact: Etiketten er udstyret med et magisk ”M”. Når vinen har en optimal serveringstemperatur, kommer der nemlig en grøn krone frem på etiketten.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Chateau de Beaupre.png
    Produceret af Château de Beaupré
    Slottet Château Beaupré er et usædvanlig smukt vinslot, en halv times kørsel fra byen Aix en Provence i hjertet af Provence-regionen. Stilmæssigt er slottet et såkaldt Manor-House, bygget i 1739. Slottet har været ejet af adelsfamilien Double siden 1854, og det var Baron Emilie Double, der i 1890 tilbyggede vinkælder og gjorde slottet til et decideret vinslot, som det fremstår i dag, hvor det er 3. generation af Double-familien, der styrer vinforetagenet og holder kulturen ved lige og udviklingen i gang. Er man på ferie i området, er Château Beaupré bestemt et besøg værd, og sammen med slottet og vinkældrene forefindes en fin lille boutique med mulighed for at smage vinene på stedet.
    Fra <a href="/sog/?q=Languedoc-Roussillon">languedoc-roussillon</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Languedoc dækker over et kæmpemæssigt sydfransk område. Mod sydvest grænser det op til Roussillon og mod øst op til Provence og Rhône. Vinmæssigt kender vi typisk vinene herfra som Vin de Pays og Vin de Pays d'Oc og så sker der en del nytænkning inden for vin her i Languedoc. Her har været dyrket vin siden romertiden men det er også her, at gamle kvantitativt højtydende vinstokke rives op og erstattes af nye druesorter. De fleste vinmarker er ”naturligt økologiske”, om end mange ikke er certificerede økologiske. Klimaet her har bare, som i resten af Sydfrankrig, altid været så velegnet til vindyrkning, at de fleste former for kunstgødning er både ukendt og overflødigt. Der er et væld af druer i spil i vinene herfra, naturligvis de typiske sydfranske men også øvrige franske blå druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot samt spanske Macabeo - grønne druer er Chardonnay og Picpoul foruden de for området typiske Rousanne og Marsanne.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt