Bestheim Pinot Blanc - Classic 2022

Frankrig
Frankrig
Alsace

Elegant, blød og behageligt afstemt Pinot Blanc fra Alsace med frisk smag og diskret bouquet af blomster, æbler, pærer og et strejf af stikkelsbær.

Læs mere

Elegant, blød og behageligt afstemt Pinot Blanc fra Alsace med frisk smag og diskret bouquet af blomster, æbler, pærer og et strejf af stikkelsbær.

Læs mere
  Pinot Blanc - Classic 2022
  115
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Lyst fjerkræ
  Mad med citrus
  Mager fisk
  Ost
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Pære

  Pære

  Fersken

  Fersken

  Mandel

  Mandel

  Citron

  Citron

  Grus

  Grus

  Knuste sten

  Knuste sten

  Druer
  Pinot Blanc

  Beskrivelse

  Pinot Blanc er en let, frisk og frugtagtig drue, der ofte bruges som basisvin til Crémant d’Alsace. Den kendes også under navnet Klevner og udgør ca. 20 % af det dyrkede areal i Alsace. Her i Alsace står den altid bag elegante, slanke vine med meget fin balance mellem blomstersødme og pikant syrlighed. Nyd denne ung til forretter, som f.eks. kogt fisk, lyse skaldyr, salater og fjerkræ. Lys gul farve med en diskret bouquet af blomster og modne frugter samt en blød og behagelig frisk smag.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Bestheim - wide - 1_Edit_Edit.jpg
  Produceret af Bestheim
  Det er vinbønderne fra de 2 landsbyer Bennwihr og Westhalten der i dag er samlet under vinhus-navnet Bestheim. Det skete i 1997. Alle vinbønder kender og accepterer filosofien og reglerne for Bestheim, de har nemlig selv været med til at formulere dem. De har sat deres egen høje standard med hensyn til hektarudbytte, naturlig alkoholindhold mv. Jorden og druerne skal komme til udtryk i vinen. Det er ledetråden i deres arbejde. For hvad er egentlig en god vin fra Alsace, hvis ikke den har karakter og smag af den jord, hvor vinstokkene har deres rødder? Vinens aroma skal afspejle det overdådige landskab omkring Bennwihr. De sanseindtryk, som den efterlader i munden, skal udtrykke den ægthed, harmoni og livsglæde, der kendetegner dette hjørne af Frankrig, som ”månejægerne” har viet deres liv til.
  Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra alsace området i Frankrig
  Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt