Bodegas Frontonio Botijo Blanco 2022

Spanien
Spanien
Aragon
Valdejalón
 • Parkers Wine Advocate
  2022
  2022
  91+ Point
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • Ekstra Bladet
  2020
  2020

Indsmigrende hvidvin med en cremet tekstur, intense noter af hvide blomster, lime og grapefrugt og en fantastisk tør, sprød og forfriskende syre i afslutningen.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2022
  2022
  91+ Point
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • Ekstra Bladet
  2020
  2020

Indsmigrende hvidvin med en cremet tekstur, intense noter af hvide blomster, lime og grapefrugt og en fantastisk tør, sprød og forfriskende syre i afslutningen.

Læs mere
 • Ecological
Mængde
pris
Botijo Blanco 2022
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 149 kr.

89
kr. /stk
Spar i alt 360 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Asparges
Fed fisk
Skaldyr
Sushi
Tapas
Vegetariske retter
Smagsnoter
Blomme

Blomme

Pære

Pære

Citronskal

Citronskal

Hvid peber

Hvid peber

Urter

Urter

Grønt æble

Grønt æble

Hvide blomster

Hvide blomster

Fersken

Fersken

Mandel

Mandel

Druer
Grenache Blanc
Macabeo

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Botijo Blanco

Botijo Blanco er en indsmigrende hvidvin med en cremet tekstur, fine noter af hvide blomster, lime og grapefrugt og en fantastisk tør, sprød afslutning. Vinen har fået en fantastisk modtagelser med høje ratings fra de førende vinkritikere, heriblandt Parker Wine Advocate, der har kaldt vinen ”frisk, elegant, lækker og enormt drikkeklar”. 

Særlig serie af mikro-vine

Botijo Blanco er del af Bodegas Frontonios særlige serie af "mikro-vine", der kun produceres i begrænsede mængder. Botijo-serien fra Bodegas Frontonio er opkaldt efter den traditionelle, runde terrakotta-beholder til opbevaring af vand. Botijo’en har igennem århundreder har været brugt som drikkedunk i markerne, grundet dens glimrende evne til at holde vandet køligt selv i solen. 

Udsøgt hvidvinsblend

Botijo Blanco er primært fremstillet på den fyldige og aromatiske druesort Garnacha Blanca, tilsat et stænk Macabeo, der bidrager med den forfriskende citrussyre og struktur. Fernando og Mario forsøger at fremstille vinen med et minimum af menneskelig indgriben, og lagrer den i tre måneder med sit bundfald, ledsaget af hyppige omrøringer. Botijo Blanco er en indsmigrende hvidvin med en cremet tekstur, omfavnet af intense duft- og smagsnoter af hvide blomster, lime og grapefrugt. Den afslutter tørt, sprødt og med en forfriskende syre, og favner således både lyst kød, fede fiske eller et glas i solen. En imponerende vin med utrolig smagsrigdom.

Læs hele beskrivelsen
H - Bodegas_frontonio - Wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Bodegas Frontonio
Drivkraften bag Bodegas Frontonio hedder Fernando Mora. Han er ingeniør af uddannelse, med speciale indenfor vindmølleindustrien, og hans tilgang til vinindustrien er højst utraditionel. Det hele startede med 14 vinstokke som han beplantede. Siden købte han noget gør-det-selv udstyr til vinfremstilling på internettet, og lavede sin første årgang i moderens badekar. Siden blev metoderne mere sofistikerede, og i 2013 opsagde han sin ingeniørstilling for, at gå helhjertet ind i vinindustrien. Fernando Mora betegnes i dag som et af Spaniens lysende talenter. Bodegas Frontonio råder over omkring 25 ha marker placeret i nærheden af Epila. I 2017 udgaven at Guía Peñín er disse vine ratede fra 90 til 93 point, hvilket er flot for en nybegynder, der indtil for nylig lavede sine vine i sin mors badekar. Som navnet, The Garage Wine, indikerer, er det vine som fremstilles i begrædelige små mængder.
Fra <a href="/sog/?q=Aragon">aragon</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra aragon området i Spanien
Valdejalón er nok den mindst kendte vinregion i Aragon. Den ligger i Spaniens nordøstlige hjørne, klemt inde mellem Zaragoza mod øst og Calatayud mod vest. Tidligere var området klassificeret som Vinos de la Tierra, men med den fælles europæiske vinreform klassificeres vinene herfra i dag som IGP. De ler- og kalkholdige jorder i området modtager yderst beskedne regnmængder, omkring 350 mm årligt, og indlandsklimaet byder på bagende varme dage og kølige nætter. I Valdejalón produceres der både fremragende hvid- og rødvine. De hvide er hovedsageligt fremstillet på Macabeo eller Garnacha Blanca, og på rødvinssiden er Garnacha og Tempranillo dominerende.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt