Bonnet-Huteau Muscadet sur Lie - Les Bonnets Blancs 2022
Frankrig
Loire
Muscadet Sèvre et Maine
Frisk og frugtagtig hvidvin med fine frugtrige noter, en rank syre og en afstemt mineralitet.
Læs mereFrisk og frugtagtig hvidvin med fine frugtrige noter, en rank syre og en afstemt mineralitet.
Læs mere
155
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Mad med citrus
Mager fisk
Nordisk køkken
Skaldyr
Sushi
Østers
Beskrivelse
De økologiskdyrkede druer til Les Bonnets Blancs kommer fra La Tracière-marken. Vinstokkene, der er mellem 15 og 30 år gamle, vokser i en jordbund der er domineret af skiffer og gnejs. Druerne høstes alle i hånden, da Bonnet-brødrene mener at det medvirker til at bibeholde og udvikle den færdige vins aromastoffer. Ved ankomsten til vingården presses druerne langsomt og blidt, for dermed at opnå en ren most. Herefter nedkøles mosten i cirka 12 timer, inden gæringen igangsættes – udelukkende ved hjælp af naturlig gær fra den enkelte parcel. Selve gæringen forløber over 10 til 14 dage ved 18-20 C i rustfri ståltanke med hyppige omrøringer. Efter endt gæring lagrer vinene på sit bundfald i minimum seks måneder i ståltanke, inden selve aftapningen.
Muscadet Sèvre et Maine sur Lie – Les Bonnets Blancs har en frisk og frugtagtig bouquet, præget af modne frugter. I munden har vinen en god stoflighed, med fine frugtrige noter, en rank syre og en afstemt mineralitet, hvilket gør den anvendelig til elegante fiske- og skaldyrsretter
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Bonnet-Huteau
Tre Muscadet-regioner har tilladelse til at producere Muscadet Sur Lie – vine der efter gæringen lagrer på sit bundfald, og her er Sèvre et Maine – opkaldt efter to af Loires bifloder, langt den største og mest betydningsfulde. Det er her vi finder den 150 år gamle familieejendom Bonnet-Huteau, der siden 2005 har været drevet økologisk. Ejendommens 40 hektar passes og plejes nu af fjerde generation af Bonnet-familien, hvor brødrene Jean-Jacques og Rémi efter den økologiske certificering arbejder sig i retning af egentlig biodynamisk produktion. Under deres drift af ejendommen har vinene fået et gevaldigt kvalitetsløft, blandt andet via begrænsede høstudbytter, og en terrior-tankegang der endvidere har ført til regulære enkeltmarksvine, hvor de forskellige jordbundsforhold får mulighed for at afspejle sig smukt, naturligt og uforstyrret i de færdige resultater.