Chapoutier - Tournon Viognier/Marsanne - Mathilda 2021

Australien
Australien
Victoria

Flot sart gylden med dejlig bouquet som byder på friskhed og gule stenfrugter i overflod. Smagen besidder de selvsamme elementer med en fin afsluttende mineralitet.

Læs mere

Flot sart gylden med dejlig bouquet som byder på friskhed og gule stenfrugter i overflod. Smagen besidder de selvsamme elementer med en fin afsluttende mineralitet.

Læs mere
  Viognier/Marsanne - Mathilda 2021
  205
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Allround
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Mandarin

  Mandarin

  Fersken

  Fersken

  Mango

  Mango

  Honning

  Honning

  Rose

  Rose

  Citron

  Citron

  Abrikos

  Abrikos

  Akacie

  Akacie

  Druer
  Viognier
  Marsanne

  Beskrivelse

  Dette klassiske Rhône-blend gør sig bestemt også godt på den modsatte side af kloden, hvor Viognier og Marsanne-druerne synes at stortrives. Når de har nået den optimale modenhed høstes druerne, og afstilkes ved ankomsten til vingården, Herefter presses de blidt, og koldmacererer i ca. 48 timer inden gæringen starter i rustfri ståltanke, hvor den også lagrer i yderligere fem måneder på sit bundfald. Den færdige vin har en sart gylden farve, og en bouquet som byder på friskhed og gule stenfrugter i overflod. Smagen besidder de selvsamme elementer, og har desuden en fin afsluttende mineralitet.
  Læs hele beskrivelsen
  H1 - Tournong-M_Chapoutier wide.jpg
  Produceret af Tournon M. Chapoutier
  Michel Chapoutier er en af den franske Rhône-dals mest velansete og dygtige vinmagere. Især kendskabet til det helt specifikke terroir, og således enorm respekt og forståelse for naturen, har givet ham verdensklassestatus. Han er kendt som pioner og ildsjæl. I 1997 satte han sig for at udforske det australske kontinent med henblik på at lade Rhône-traditionerne udfolde sig i Australiens helt unikke terroir. Her lavede han i nogle år vin med nogle etablerede producenter, indtil han i 2009 besluttede sig for selv at købe to nye vinmarker i "Victorian Pyrenees" i Sydøstaustralien. Her forsøger Chapoutier at udforske Syrah/Shiraz druen i et nyt terroir, som han og hans familie har arbejdet meget med hjemme i Rhône-regionen.
  Fra <a href="/sog/?q=Victoria">victoria</a> området i <a href="/sog/?q=australien">Australien</a>
  Fra victoria området i Australien
  Det sydøstligste hjørne af Australien er beriget af mange forskellige klimaer, her findes varme regioner med tørt efterår, og mere kølige regioner med forbløffende varierede mikroklimaer. Området kan producere vine, der nemt kan forveksles med stilen i Rhône med intense Shiraz-vine, der smager af krydderi og peber. Dog får de som regel en noget mørkere bærfrugt, der er langt mere typisk australsk. Desuden kan druer som Pinot Noir og Chardonnay nemmere trives her end i resten af Australien grundet de noget lavere temperaturer.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt