Chapoutier - Tournon Viognier/Marsanne - Mathilda 2021
Australien
Victoria
Flot sart gylden med dejlig bouquet som byder på friskhed og gule stenfrugter i overflod. Smagen besidder de selvsamme elementer med en fin afsluttende mineralitet.
Læs mereFlot sart gylden med dejlig bouquet som byder på friskhed og gule stenfrugter i overflod. Smagen besidder de selvsamme elementer med en fin afsluttende mineralitet.
Læs mere
205
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Allround
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Vegetariske retter
Smagsnoter
Citron
Mandarin
Abrikos
Akacie
Honning
Fersken
Mango
Rose
Druer
Marsanne
Viognier
Beskrivelse
Dette klassiske Rhône-blend gør sig bestemt også godt på den modsatte side af kloden, hvor Viognier og Marsanne-druerne synes at stortrives. Når de har nået den optimale modenhed høstes druerne, og afstilkes ved ankomsten til vingården, Herefter presses de blidt, og koldmacererer i ca. 48 timer inden gæringen starter i rustfri ståltanke, hvor den også lagrer i yderligere fem måneder på sit bundfald. Den færdige vin har en sart gylden farve, og en bouquet som byder på friskhed og gule stenfrugter i overflod. Smagen besidder de selvsamme elementer, og har desuden en fin afsluttende mineralitet.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af
Michel Chapoutier er en af den franske Rhône-dals mest velansete og dygtige vinmagere. Især kendskabet til det helt specifikke terroir, og således enorm respekt og forståelse for naturen, har givet ham verdensklassestatus. Han er kendt som pioner og ildsjæl. I 1997 satte han sig for at udforske det australske kontinent med henblik på at lade Rhône-traditionerne udfolde sig i Australiens helt unikke terroir. Her lavede han i nogle år vin med nogle etablerede producenter, indtil han i 2009 besluttede sig for selv at købe to nye vinmarker i "Victorian Pyrenees" i Sydøstaustralien. Her forsøger Chapoutier at udforske Syrah/Shiraz druen i et nyt terroir, som han og hans familie har arbejdet meget med hjemme i Rhône-regionen.
Fra victoria området i Australien
Det sydøstligste hjørne af Australien er beriget af mange forskellige klimaer, her findes varme regioner med tørt efterår, og mere kølige regioner med forbløffende varierede mikroklimaer. Området kan producere vine, der nemt kan forveksles med stilen i Rhône med intense Shiraz-vine, der smager af krydderi og peber. Dog får de som regel en noget mørkere bærfrugt, der er langt mere typisk australsk. Desuden kan druer som Pinot Noir og Chardonnay nemmere trives her end i resten af Australien grundet de noget lavere temperaturer.