Chono Chardonnay 2020

Chile
Chile
Itata Valley

Elegant og frisk enkeltmarksvin med fine frugtnoter af moden ananas og grapefrugt. Eftersmagen er lang og behagelig med smør- og toastede noter.

Læs mere

Elegant og frisk enkeltmarksvin med fine frugtnoter af moden ananas og grapefrugt. Eftersmagen er lang og behagelig med smør- og toastede noter.

Læs mere
  • EcologicalNaturewine
Chardonnay 2020
179
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Nordisk køkken
Ost
Vegetariske retter
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Beskrivelse

Enkeltmarksvin lavet på ren Chardonnay, hvor vinmarkerne er klassificeret som Costa. Druerne til vinen bliver håndplukket for at sikre den høje kvalitet. Druerne presses nænsomt, og 60 % af vinen tilsættes gærceller og ligger i ståltanke i cirka 20 dage, dette tilføjer kompleksitet og fylde til vinen. De sidste 40 % af vinen ligger på franske egetræsfade i 4-6 måneder. Vinen gennemgår ingen malolaktisk gæring, dette for at bevare den friske frugt i vinen. Chono Chardonnay er en elegant og frisk vin med frugtagtige noter af moden ananas, grapefrugt. Man finder også smøragtige og toastede noter fra gæringen. Eftersmagen er lang og behagelig.
Læs hele beskrivelsen
H - Chono - wide - 2_Edit.jpg
Produceret af Chono
Manden bag Chono er Juan Sutil, en af de mest betydningsfulde personer i Chiles landbrugsektor, der skabte en blomstrende forretning indenfor landbrugsmaskiner, frugt og nødder – og vin. Juan Sutil var en af de tre personer der skabte Top Wine Chile sammen med danskeren Søren Axelsen. Sutil Family Wines overtog Chono i slutningen af 2013 fra Geo wines. Den oprindelige idé til Chono blev skabt af Alvoro Espinoza, i 2004. Alvoro Espinoza er en af de mest anerkendte Winemakere i Chile. Hans speciale er at omlægge vinproduktionen til økologisk produktion og han har med det formål, været tilknyttet en lang række forskellige vinhuse i Chile også Banfi’s chilenske hus, Emiliana. Chile har måske haft et ry for at skabe ekstremt populære vine, der henvender sig til rigtig mange vindrikkeres smag, men hvor smagsvariationen ikke er overvældende. Chono har valgt at fokusere mere på at frembringe det ypperste en drue kan præstere hvis den bliver plantet i det rette terroir. Så her er der tale om kvalitetsvine fra nogle mindre kendte, dog absolut interessante områder fra Elqui i nord til Cauquenes (et subområde af Maule) i syd. Alle vinene fra Chono er enkeltmarksvine.
Fra <a href="/sog/?q=Itata Valley">itata valley</a> området i <a href="/sog/?q=chile">Chile</a>
Fra itata valley området i Chile
Limari er et af de nordligste vinområde i Chile. Limari er nærmest en ørken med en nedbørsmængde på 80- 100 mm regn om året. Klimaet er perfekt til hvidvins druer som Chardonnay og Sauvignon Blanc. Pinot Noir-druen har også perfekte vækstbetingelser i Limari på grund af en tåge der driver ind fra Stillehavet hver morgen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt