Coppo Chardonnay - Monteriolo 2020

Italien
Italien
Piemonte

Storslået Chardonnay, der byder på masser af eksotisk frugt i både duft og smag, afbalanceret af frisk citrus-bid med afstemte underliggende egenoter.

Læs mere

Storslået Chardonnay, der byder på masser af eksotisk frugt i både duft og smag, afbalanceret af frisk citrus-bid med afstemte underliggende egenoter.

Læs mere
  Chardonnay - Monteriolo 2020
  465
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Lyst fjerkræ
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Chardonnay-druen er, modsat hvad mange tror, ikke nogen ny introduceret druesort i Piemonte. Faktisk blev den introduceret helt tilbage i starten af 1800-tallet af Filippo Asinari – Grev af San Marzano og Costigliole, som kæmpede side om side med Napoleon, og efterfølgende hjembragte Chardonnay-vinstokke fra de berømte marker i Montrachet, med det formål, at dyrke dem i Piemonte. Her trives de stadig i bedste velgående, godt to hundrede år senere, og er i stand til at levere dybt imponerende vine. Coppos top-Chardonnay, Monteriolo, peger da også i retning af de bedste forbilleder fra Bourgogner, og den behandles nogenlunde på samme vis. Gæring og efterfølgende lagring med sit bundfald i ni måneder i franske egefade med hyppig batonnage. Resultatet er en storslået vin, der byder på en god portion eksotisk frugt i både næse og mund. Vinens understøttende, friske citrus-bid og underliggende egenoter, løfter helhedsindtrykket til en kompleks smagsoplevelse, der vil gå glimrende i spænd med fed fisk, skaldyr eller lyst fjerkræ.     

  Læs hele beskrivelsen
  H - Edit.jpg
  Produceret af Coppo
  Historien om Coppo er uløseligt forbundet med Piemontes transformation til et af verdens mest eftertragtede vinområder, og stærkt knyttet til udviklingen af byen Canelli, kendt som centrum for italienske mousserende vine. Det er imidlertid ikke disse vine, der har lagt alen til Coppos omdømme, der igennem fire generationer har opbygget et solidt ry som Barbera-specialist. Coppo blev etableret i 1892, men det var op igennem 1970’erne og 80’erne, da den tredje generation af Coppo-familien, de fire brødre; Piero, Gianni, Paolo og Roberto, overtog familiefirmaet, at det helt store vendepunkt indtraf, og fokus på fremstilling af top-vine blev deres egentlige mission. Med konstante gode bedømmelser i den italienske vinbibel, Gambero Rosso, må målet siges af være nået. Stilmæssigt kombinerer Coppo frugt, fylde og elegance i en imponerende indbyrdes balance, som ingen anden formår at gøre dem kunsten efter.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt