De Chansac Sauvignon Blanc/Colombard 2023

Frankrig
Frankrig
Gascogne

Elegant, halvtør hvidvin, der byder på alt det bedste ved Sauvignon Blanc med stikkelsbærnoter, forfriskende syre og dejlig smag i en stil, der minder om Loire-vinene.

Læs mere

Elegant, halvtør hvidvin, der byder på alt det bedste ved Sauvignon Blanc med stikkelsbærnoter, forfriskende syre og dejlig smag i en stil, der minder om Loire-vinene.

Læs mere
  Sauvignon Blanc/Colombard 2023
  105
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Allround
  Asparges
  Kammusling
  Lyst fjerkræ
  Mad med citrus
  Mager fisk
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Beskrivelse

  De Chansac demonstrerer til fulde, hvorfor Côtes de Gascogne har klimaet til at skabe Sauvignon Blanc-vine i den stil, vi danskere er blevet så vilde med. Druen stortrives her i Côtes de Gascogne, hvor jorden er ler-og sandholdig med lag i kalk under. Gode sunde druer kombineret med moderne kælderteknik, hvor druemosten og drueskindet ligger sammen nedkølet i kort tid, giver vinen en indbydende karakter.

  De Chansac har alle de karakteregenskaber en god Sauvignon Blanc skal have. En lys strågul farve, intens bouquet af stikkelsbær og nyslået græs. Smagen er let, elegant og halvtør med en stil, der minder om de ikoniske vine fra Loire. Her mangler intet. Vinen byder på abrikos, ferskentoner og et snert af honning. Og så er vinen lige så frisk og frejdig, som en sommerlig Sauvignon Blanc bør være. Nyd den afkølet på terrassen eller match den med fisk, fjerkræ eller friske asparges.

   

   

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Gascogne">gascogne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra gascogne området i Frankrig
  Navnet Gascogne stammer fra det italienske Vascones, som romerne kaldte baskerne, så noget tyder på, at den historiske provins i det sydvestlige Frankrig har været under romersk indflydelse. Og området ér hovedsageligt beboet af baskere og omfatter departementerne Landes, Gers og Hautes-Pyrénées samt dele af Pyrénées-Atlantiques, Lot-et-Garonne, Tarn-et-Garonne, Haute-Garonne, Gironde og Ariège. Gascogne er kendt for udtrykket "douceur de vivre" (livets sødme), og er især berømt for den berømte franske gåselever, Foie Gras og brandyen Armagnac.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt