De Laumont Chardonnay 2023

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • Gastromand
  2019
  2019

Stilfuld, elegant Chardonnay i sprød Chablis-stil med livlig bouquet af grønne æbler, flot læskende syre og en let flintet mineralitet.

Læs mere
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • Gastromand
  2019
  2019

Stilfuld, elegant Chardonnay i sprød Chablis-stil med livlig bouquet af grønne æbler, flot læskende syre og en let flintet mineralitet.

Læs mere
  Spar 53%
  Chardonnay 2023

  Før 125 kr.

  59
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Ost
  Skaldyr
  Sushi
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Honning

  Honning

  Lime

  Lime

  Citron

  Citron

  Estragon

  Estragon

  Druer
  Chardonnay
  Viura

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  De Laumont Chardonnay

  Stilfuld og elegant er to af de ord, der bedst beskriver denne forfriskende Chardonnay De Laumont fra Côtes de Gascogne. De Laumont præsenterer sig utrolig flot i nærmest klassisk Chablis-stil: livlig, sprød med en forfriskende syre og en let flintet mineralitet.

  Den reneste smag

  Med De Laumont får du en dejlig forførende, tør hvidvin, der vækker smagsløgene med sin friske frugt og indbydende olierede tekstur. Iklædt en smuk lysende klar lysegul farve med grønne reflekser fremtræder vinen med udsøgte, forfriskende aromaer af citrusfrugter og grønne æbler med fine florale noter og et strejf af akacie. I smagen forenes det tørre og det friske med præcise og rene smagskarakteristika, en langvarig elegant finish og flot flintet mineralitet.

  Smuk hvid Côtes de Gascogne

  Chardonnay-druen er kendt for at udtrykke i smagen, hvor den kommer fra. I De Laumont viser den sig flot som en klassisk hvid Côtes de Gascogne med perfekt harmoni mellem forfriskende syrlighed og rund fyldighed. Gascogne, der ligger i den franske Midi-Pyrénées-region, er berømt for sine bølgende grønne bakker og små middelalderlandsbyer. Ligesom Languedoc, har det været et hjem for vindyrkning siden den romerske tid.

  Gascogne tilbyder de optimale forhold for vindyrkning. Her modnes druerne under solrige sydfranske himmelstrøg med kølige nætter og med en nærhed til Atlanterhavet, som med sine svalende havbriser sikrer de fine aromaer i den færdige vin. Den lerede og sandholdige jordbund opsamler igennem foråret regnvand, som vinstokkene gennem de tørre somre kan trække næring fra. Druerne er udvalgt fra nogle af de bedste vinstokke og plukkes ved nattetid for at bevare druernes friskhed. De Laumont Chardonnay er et perfekt eksempel på, hvordan denne drue stortrives i Côtes de Gascogne.

  Perfekt til det gode liv

  De Laumont er skabt til den tilbagelænede og nydelsesfulde livsstil, den sydfranske Gasgogne-region er så kendt for. Her bruges betegnelsen "douceur de vivre", der betyder livets sødme, ikke uden grund. De Laumont er derfor en naturlig ledsager til terrasse-hygge og godt selskab og et forfriskende indslag til fisk, sushi, kyllingeretter og sommersalater.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra pays d'oc området i Frankrig
  Navnet Gascogne stammer fra det italienske Vascones, som romerne kaldte baskerne, så noget tyder på, at den historiske provins i det sydvestlige Frankrig har været under romersk indflydelse. Og området ér hovedsageligt beboet af baskere og omfatter departementerne Landes, Gers og Hautes-Pyrénées samt dele af Pyrénées-Atlantiques, Lot-et-Garonne, Tarn-et-Garonne, Haute-Garonne, Gironde og Ariège. Gascogne er kendt for udtrykket "douceur de vivre" (livets sødme), og er især berømt for den berømte franske gåselever, Foie Gras og brandyen Armagnac.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt