De Wetshof Chardonnay - Lesca 2020

Sydafrika
Sydafrika
Western Cape
Robertson
 • Wine Spectator
  2020
  2020
  91 Point
 • Wine Spectator
  2018
  2018
  92 Point
 • Chardonnay Masters
  2015
  2015
  Guld

Let og frisk hvidvin med finesse, masser af mineralitet og noter af ananas, lime og en anelse vanille og kokos. Flot og kompleks hvidvin.

Læs mere
 • Wine Spectator
  2020
  2020
  91 Point
 • Wine Spectator
  2018
  2018
  92 Point
 • Chardonnay Masters
  2015
  2015
  Guld

Let og frisk hvidvin med finesse, masser af mineralitet og noter af ananas, lime og en anelse vanille og kokos. Flot og kompleks hvidvin.

Læs mere
  Chardonnay - Lesca 2020
  239
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Nordisk køkken
  Østers
  Skaldyr
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Lesca Chardonnay er opkaldt efter Danie de Wets kone. Oprindeligt blev vinen kaldt Finesse, men det navn må ikke anvendes i EU. Men finesse er lige præcis hvad denne vin udtrykker. Druerne kommer fra vinstokke der er omkring 20 år gamle – det betyder lidt mindre mængder men til gengæld druer med hør koncentration. Efter at druerne er presset er der skindkontakt i 24 timer inden juicen fyldes på franske fade fra Christian Radoux og gæringen sættes i gang. Til gæringen anvendes både nye fade og fade der har været anvendt en gang. Den færdiggærede vin forbliver på træfade yderligere et par måneder inden bærmen fjernes og vinen kommer tilbage på fadene for af lagre yderligere. Det er Danie og Peter de Wetshof der afgør hvornår vinen er klar, men det normale er 10 måneders fadlagring inden vinen aftappes. Finesse og kompleksitet kendetegner Lesca, lige som i en god Bourgogne. I bouqueten mødes du med fersken, ananas, lime og et strejf af vanille og kokos. Den lette og mineralske smag er det første indtryk af Lesca inden smagen af pærer, abrikos, banan og mango bryder løs.
  Læs hele beskrivelsen
  H - De Wetshof - wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af De Wetshof
  De Wet-familiens traditioner for vinfremstilling daterer tilbage til 1694 – det er dog først i 1970’erne at huset for alvor blev internationalt anerkendt. Dette skyldes i høj grad husets Chardonnay-vine. Med sit ophold i Bourgogne, hos selveste Louis Latour, har Danie de Wet opbygget et indgående kendskab og viden om Chardonnay og han var den første, der plantede Chardonnay i begyndelse af 1980’erne i Sydafrika. De Wetshof drives efter regler fra SWSA - Sustainable Wine South Africa- det vil sige at der bl.a. tages hensyn til miljø og arbejdsforhold. Danie blev i 2016 hædret med den højeste udmærkelse i Sydafrika nemlig 1659 Award med ordene: ”en sand pioner, passioneret vinproducent, en som revolutionerede den sydafrikanske vinfremstilling med hensyn til plantemateriale og kvaliteten af de færdige vine”.
  Fra <a href="/sog/?q=Western Cape">western cape</a> området i <a href="/sog/?q=sydafrika">Sydafrika</a>
  Fra western cape området i Sydafrika
  Robertson ligger inde i landet og vinmarkerne og er omkranset af bjergene Langenberg og Sonderened. Selve Robertson Valley er kendetegnet ved bløde bakker og Breede River som løber igennem dalen. Jordbunden er mangfoldig lige fra sand og grus tæt ved Breede River og ved de bløde bakker er undergrunden lerholdig og kalkholdig. Kombinationen af ler og kalk gør, at jordbunden er god til at holde på vandet om sommeren, hvor der er varme dage og kølige nætter, det gør at druerne opnår et fint syreindhold. Robertson er kendetegnet ved ”fastlandsklima”, dvs. kolde vintre og varme somre hvor der kommer en kølig brise om natten fra Agulhas ved kysten og køler druerne ned. Den årlige nedbørsmængde er 350-400 mm og der bruges, i begrænset omfang, kunstvanding med vand fra Breed River.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt