De Wetshof Limestone Hill, Chardonnay - Limestone 2023

Sydafrika
Sydafrika
Western Cape
Robertson
 • Gilbert & Gailard
  2019
  2019
  Guld
 • Oldenburgs Vinguide
  2019
  2019
  17,5 Point
 • Veritas Wine Awards
  2016
  2016
  2 x Guld

Tør, elegant og medium fyldig smag med noter af grapefrugt, nødder, fersken med en fin syre og mineralitet, der fremhæver vinens kompleksitet.

Læs mere
 • Gilbert & Gailard
  2019
  2019
  Guld
 • Oldenburgs Vinguide
  2019
  2019
  17,5 Point
 • Veritas Wine Awards
  2016
  2016
  2 x Guld

Tør, elegant og medium fyldig smag med noter af grapefrugt, nødder, fersken med en fin syre og mineralitet, der fremhæver vinens kompleksitet.

Læs mere
  Limestone Hill, Chardonnay - Limestone 2023
  199
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Kammusling
  Lyst fjerkræ
  Nordisk køkken
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Druerne til Limestone Hill Chardonnay har, som navnet indikerer, vokset på en bakke som har en særdeles kalkholdig undergrund. De Wetshof har delt alle sine ”vinmarker” ind i forskellige blocks og druerne til Limestone Hill kommer fra nummer 9,41,42 og 43. Vinstokkene er 7-21 år gamle og udbyttet er relativt lavt, hvilket giver flot karakter. Druerne afstilkes, presses let og ligger med skindkontakt i 24 timer, hvorefter bundfaldet fjernes inden mosten fyldes i rustfrie ståltanke og gæringen sætter i gang. Efter endt gæring ligger vinen på ståltanke i fire måneder, kun afbrudt med en forsigtig ugentlig omrøring inden vinen filtreres og tappes på flaske. Det er ikke uden grund at Robert Parker regner Limestone Hill Chardonnay for en af de bedste ”un-oaked” Chardonnay-vine. Strågul farve, intens og kompleks bouquet med kiwi, fersken, pære og abrikos. Tør, elegant og medium fyldig smag med noter af grapefrugt, nødder, fersken med en fin syre og mineralitet, der fremhæver vinens kompleksitet.
  Læs hele beskrivelsen
  H - De Wetshof - wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af De Wetshof
  De Wet-familiens traditioner for vinfremstilling daterer tilbage til 1694 – det er dog først i 1970’erne at huset for alvor blev internationalt anerkendt. Dette skyldes i høj grad husets Chardonnay-vine. Med sit ophold i Bourgogne, hos selveste Louis Latour, har Danie de Wet opbygget et indgående kendskab og viden om Chardonnay og han var den første, der plantede Chardonnay i begyndelse af 1980’erne i Sydafrika. De Wetshof drives efter regler fra SWSA - Sustainable Wine South Africa- det vil sige at der bl.a. tages hensyn til miljø og arbejdsforhold. Danie blev i 2016 hædret med den højeste udmærkelse i Sydafrika nemlig 1659 Award med ordene: ”en sand pioner, passioneret vinproducent, en som revolutionerede den sydafrikanske vinfremstilling med hensyn til plantemateriale og kvaliteten af de færdige vine”.
  Fra <a href="/sog/?q=Western Cape">western cape</a> området i <a href="/sog/?q=sydafrika">Sydafrika</a>
  Fra western cape området i Sydafrika
  Robertson ligger inde i landet og vinmarkerne og er omkranset af bjergene Langenberg og Sonderened. Selve Robertson Valley er kendetegnet ved bløde bakker og Breede River som løber igennem dalen. Jordbunden er mangfoldig lige fra sand og grus tæt ved Breede River og ved de bløde bakker er undergrunden lerholdig og kalkholdig. Kombinationen af ler og kalk gør, at jordbunden er god til at holde på vandet om sommeren, hvor der er varme dage og kølige nætter, det gør at druerne opnår et fint syreindhold. Robertson er kendetegnet ved ”fastlandsklima”, dvs. kolde vintre og varme somre hvor der kommer en kølig brise om natten fra Agulhas ved kysten og køler druerne ned. Den årlige nedbørsmængde er 350-400 mm og der bruges, i begrænset omfang, kunstvanding med vand fra Breed River.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt