De Wetshof Sauvignon Blanc 2023

Sydafrika
Sydafrika
W.O. Western Cape
Robertson

Aromatisk, pivfrisk og medium fyldig. Smuk gylden med intens bouquet af nyslået græs, figner, passionsfrugt og hyldeblomst.

Læs mere

Aromatisk, pivfrisk og medium fyldig. Smuk gylden med intens bouquet af nyslået græs, figner, passionsfrugt og hyldeblomst.

Læs mere
  Sauvignon Blanc 2023
  169
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Nordisk køkken
  Østers
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Beskrivelse

  Danie de Wet slog sit navn fast som en af Sydafrika’s dygtigste vinmagere med Chardonnay-druen, men han kan bestemt også brillere med Sauvignon Blanc, som denne vin er et lysende eksempel på. Den er fremstillet udelukkende på Sauvignon Blanc-durer, som har vokset tæt på Breede River, der med sin kalkholdige undergrund der er dækket af grus og sten giver perfekte forhold for Sauvignon Blanc-druen. Vinstokkene er 10-15 år gamle og giver koncentrerede og aromatiske vine. Druerne afstilkes når de kommer til vinkælderen om morgenen, efter presningen er der skindkontakt med mosten i 8 timer. Inden gæringen sættes i gang i ståltanke ved lave temperaturer filtreres mosten groft. Efter afsluttet gæring køles vinen ned til 10-12 grader og ligger på ståltank yderligere et par måneder for at udvikle sig yderligere inden den aftappes. Danie de Wet Sauvignon Blanc er frisk, aromatisk og medium fyldig. Farven er smuk gylden med en grønligt skær og i den intense bouquet finder du nyslået græs, figner, passionsfrugt og hyldeblomst. Smagen er tør, medium fyldig og med en god balance mellem frugt og syre. Den mineralske smag, der kommer fra den kalkholdige jordbund, giver vinen en ekstra dimension.
  Læs hele beskrivelsen
  H - De Wetshof - wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af De Wetshof
  De Wet-familiens traditioner for vinfremstilling daterer tilbage til 1694 – det er dog først i 1970’erne at huset for alvor blev internationalt anerkendt. Dette skyldes i høj grad husets Chardonnay-vine. Med sit ophold i Bourgogne, hos selveste Louis Latour, har Danie de Wet opbygget et indgående kendskab og viden om Chardonnay og han var den første, der plantede Chardonnay i begyndelse af 1980’erne i Sydafrika. De Wetshof drives efter regler fra SWSA - Sustainable Wine South Africa- det vil sige at der bl.a. tages hensyn til miljø og arbejdsforhold. Danie blev i 2016 hædret med den højeste udmærkelse i Sydafrika nemlig 1659 Award med ordene: ”en sand pioner, passioneret vinproducent, en som revolutionerede den sydafrikanske vinfremstilling med hensyn til plantemateriale og kvaliteten af de færdige vine”.
  Fra <a href="/sog/?q=W.O. Western Cape">w.o. western cape</a> området i <a href="/sog/?q=sydafrika">Sydafrika</a>
  Robertson ligger inde i landet og vinmarkerne og er omkranset af bjergene Langenberg og Sonderened. Selve Robertson Valley er kendetegnet ved bløde bakker og Breede River som løber igennem dalen. Jordbunden er mangfoldig lige fra sand og grus tæt ved Breede River og ved de bløde bakker er undergrunden lerholdig og kalkholdig. Kombinationen af ler og kalk gør, at jordbunden er god til at holde på vandet om sommeren, hvor der er varme dage og kølige nætter, det gør at druerne opnår et fint syreindhold. Robertson er kendetegnet ved ”fastlandsklima”, dvs. kolde vintre og varme somre hvor der kommer en kølig brise om natten fra Agulhas ved kysten og køler druerne ned. Den årlige nedbørsmængde er 350-400 mm og der bruges, i begrænset omfang, kunstvanding med vand fra Breed River.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt