Domaine Chasselay Beaujolais Blanc - Terroir de Châtillon 2022

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Beaujolais

Frisk, mellemfyldig Chardonnay fra det historiske Domaine Chasselay i Beaujolais. Vinen byder på aromatiske noter af gule æble og en cremet fylde.

Læs mere

Frisk, mellemfyldig Chardonnay fra det historiske Domaine Chasselay i Beaujolais. Vinen byder på aromatiske noter af gule æble og en cremet fylde.

Læs mere
  • Ecological
  • NatureWine
Beaujolais Blanc - Terroir de Châtillon 2022
229
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Ost
Østers
Sushi
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Beskrivelse

Økologisk Chardonnay

Fra unge stokke på den lille knap én hektar lieu-dit ”Le Domaine” skaber Domaine Chasselay denne raffinerede Beaujolais Blanc skabt på ren Chardonnay. Jordbunden, der er rig på kalk og ler af typen argilo-calcaire skaber de optimale rammer for at skabe Chardonnay med fin frugt og mineralitet på de unge vinstokke. Druerne er økologisk dyrkede og i kælderen anvendes kun den naturlige gær. Efter den alkoholiske gæring undergår halvdelen af vinen malolaktisk gæring. Herefter lagres vinen i otte måneder på sit bundfald i store 600 liter egefade.

Mâcon møder Jura i stilen

I glasset står vinen klar og gylden og i næsen byder vinen på intense aromaer af gule stenfrugter som abrikos og fersken, honning, bagte æbler og en fin underliggende mineralitet. Elementer, der går igen i den voluminøse smag, hvor processen af malolaktisk gæring blødgører syren i vinen og giver den en skøn cremet tekstur. Vinen har en medium fyldig krop og en god finish. Med sine gule æblenoter giver vinen klare påmindelser om de eftertragtede hvidvine fra Jura og de fine smørtoner leder tankerne mod de hvide Mâcon-vine som Pouilly-Fuisse.

Terroir de Châtillon er en økologisk certificeret naturvin, og derfor vil lidt bundfald naturligt forekomme. Man skal dog ikke lade sig forskrække over, at vinen er natur, for du får her en kompleks Chardonnay med nuancerede indtryk i både smag og duft.

Servér vinen ved en 10-12 grader og giv gerne vinen lidt tid i glasset til at folde sig helt ud.

Vinen kan nydes fra alt lige fra hvid fisk over lyst fjerkræ til det rene ingenting.

 

Læs hele beskrivelsen
G-VIGNERON - CHASSELAY - 3_Edit.jpg
Produceret af Domaine Chasselay
Domaine Chasselay er en historisk vingård i Beaujolais, der stræber efter at producere terroir-tro vine med elegance og præcision. Målet er at skabe transparente vine, der afspejler det specifikke terroir de kommer fra.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt