Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Grill og barbecue
Lyst fjerkræ
Tapas
Vegetariske retter
Smagsnoter
Citronskal
Mandarin
Knuste sten
Ananas
Passionsfrugt
Urter
Citron
Blomster
Lime
Grapefrugt
Honning
Druer
Antão Vaz
Perrum
Arinto
Beskrivelse
Portugal har altid lavet masser af vine – til dem selv. Storartede vine som både er klassificerede under områder, og en masse god bordvin – vin som klassificeres som Vinho Regional. Der kan være rigtig god grund til at vælge en Portugisisk bordvin, også for at prøve noget andet endVin de Table fra Frankrig. Pé Branco er lavet på tre portugisiske druer Antão Vaz, Perrum og Arinto.
Et godt eksempel på en portugisisk bordvin er Pé Branco frisk, ren hvidvin, med fin balance mellem frugt og syre. Servér den kølig og nyd den til ost, grillet kylling godt med hvidløg, tomatsalater og gode oliven.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Esporao
I hjertet af Alentejo-regionen ligger denne vidunderlige vingård; et område som er begunstiget af hede solskinstimer i kombination med kølige Atlanterhavsbriser og i særdeleshed den vulkanske jordbund. Esporão koncentrerer sig udelukkende om at producere kvalitetsvine, til hverdagsbrug såvel som til særlige lejligheder, og har gjort sig bemærket ved at være et af de mest moderne vinerier i Europa. Esporão startede hele begrebet ”vinturisme” i Portugal og har desuden udmærket sig ved at være “first movers” inden for økologisk vinproduktion. Omsorg og nænsomhed for natur og miljø er fundamentet for alt arbejde med vin hos Esporão. Med sin succes og karakterstærke ideologi er Esporão to gange inden for en kortere årrække valgt som ”Company of the Year” for hele Portugal. Og så bliver Esporão kaldt for ”Alentejos Mouton-Rothschild” med henvisning til de smukke, kunstneriske etiketter. Esporãos vinfilosofi bekender sig til at producere autentiske og spændende vine dedikeret til vinentusiaster verden over.