Famille Hugel Gentil 2022

Frankrig
Frankrig
Alsace
 • James Suckling
  2018
  2018
  90 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  90 Point

Elegant, harmonisk og tør hvidvin med frugtbouquet af ferskner og citrus og en dejlig forfriskende smag. Smuk blanding af Alsaces klassiske druer.

Læs mere
 • James Suckling
  2018
  2018
  90 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  90 Point

Elegant, harmonisk og tør hvidvin med frugtbouquet af ferskner og citrus og en dejlig forfriskende smag. Smuk blanding af Alsaces klassiske druer.

Læs mere
  Gentil 2022
  145
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Fed fisk
  Kalv
  Mager fisk
  Nordisk køkken
  Ost
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Litchi

  Litchi

  Rose

  Rose

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Mandarin

  Mandarin

  Ingefær

  Ingefær

  Pære

  Pære

  Citron

  Citron

  Appelsinblomst

  Appelsinblomst

  Honning

  Honning

  Fersken

  Fersken

  Citronskal

  Citronskal

  Honningmelon

  Honningmelon

  Druer
  Gewurztraminer
  Muscat
  Pinot Gris
  Riesling
  Sylvaner
  Pinot Blanc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Gentil er en vin lavet efter en ældgammel Alsace tradition, hvor de seks kendte Alsace-druer bidrager med sin egenskab. Gewurztraminer giver krydrede aromaer, Pinot Gris giver fylde, Riesling finesse, Muscat giver sin karakteristiske aroma, og endelig Pinot Blanc og Sylvaner der giver friskhed. Let grøngul farve. Behagelig aroma med frugtagtig bouquet af ferskner, citrus og forårsblomster. Tør, harmonisk smag med afbalanceret lethed samt en forfriskende eftersmag.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Familie-Hugel-wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af Famille Hugel
  De første spor af familien Hugel i Alsace går helt tilbage til det 15. århundrede, men først omkring 200 år senere bosatte Hans Ulrich Hugel sig i byen Riquewihr, der var blevet svært hærget under den grusomme Trediveårskrig (1618-48). Han var i 1639 blevet leder af den meget betydningsfulde sammenslutning af vinavlere. I 1672 byggede hans søn huset i Rue des Cordiers, hvor han placerede familiens fremtidige våbenskjold over indgangen. Gennem hele 1800-tallet og 1900-tallet modtog huset Hugel megen anerkendelse for sine dygtige og metodiske måder at kultivere vinmarkerne på. I 1902 besluttede Frederic Emilie Hugel sig for at udskifte familiens oprindelige ejendom og bosatte sig i stedet lige i centrum af Riquewihr, hvor hovedsædet for Hugel ligger den dag i dag. Gennem alle årene siden 1639 er vinhuset gået i arv fra far til søn, og i dag er det Jean-Philippe og Marc Hugel, der sammen fører det gamle vinhus videre. Famille Hugel betragtes den dag i dag som et af de mest betydningsfulde Alsaciske vinhuse.
  Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra alsace området i Frankrig
  Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir..

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt