Famille Hugel Gewürztraminer - Classic 2021

Frankrig
Frankrig
Alsace
 • James Suckling
  2018
  2018
  92 Point
 • James Suckling
  2015
  2015
  91 Point

Fantastisk velduftende af friskklippede roser og med en indsmigrende blød og forfriskende tør smag. Eksotisk, lidt heftig og utroligt raffineret hvidvin.

Læs mere
 • James Suckling
  2018
  2018
  92 Point
 • James Suckling
  2015
  2015
  91 Point

Fantastisk velduftende af friskklippede roser og med en indsmigrende blød og forfriskende tør smag. Eksotisk, lidt heftig og utroligt raffineret hvidvin.

Læs mere
  Gewürztraminer - Classic 2021
  199
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Fed fisk
  Nordisk køkken
  Ost
  Stærk krydret mad
  Sushi
  Smagsnoter
  Litchi

  Litchi

  Rose

  Rose

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Mandarin

  Mandarin

  Ingefær

  Ingefær

  Solbær

  Solbær

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Gewurztraminer

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Gewürztraminer er den store specialitet og også den mest aromatiske druetype i Alsace. Gewürz betyder krydret på tysk og vine lavet på denne druesort er kendetegnet ved sin krydrede smag og parfumerede duft. Famille Hugel Gewürztraminer har en dyb strågul farve med et grønligt skær og masser af charmerende, let parfumerede aromaer i næsen som fra friskklippede roser. Indsmigrende blød og forfriskende tør smag.

  Famille Hugel Gewürztraminer kan nydes som aperitif, men gør sig godt med krydrede retter, f.eks. fra det orientalske køkken, der netop kalder på krydrede vine med en vis sødme. Vinen er også en god ledsager til røget fisk og gravad laks med sursød dressing.

  Famille Hugel

  De første spor af familien Hugel i Alsace går helt tilbage til det 15. århundrede. Gennem hele 1800-tallet og 1900-tallet modtog huset Hugel megen anerkendelse for sine dygtige og metodiske måder at kultivere deres vinmarker på. Gennem alle årene siden 1639 er vinhuset gået i arv fra far til søn, og i dag er det Jean-Philippe og Marc Hugel, der sammen fører det gamle velrenommerede vinhus videre.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Familie-Hugel-wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af Famille Hugel
  De første spor af familien Hugel i Alsace går helt tilbage til det 15. århundrede, men først omkring 200 år senere bosatte Hans Ulrich Hugel sig i byen Riquewihr, der var blevet svært hærget under den grusomme Trediveårskrig (1618-48). Han var i 1639 blevet leder af den meget betydningsfulde sammenslutning af vinavlere. I 1672 byggede hans søn huset i Rue des Cordiers, hvor han placerede familiens fremtidige våbenskjold over indgangen. Gennem hele 1800-tallet og 1900-tallet modtog huset Hugel megen anerkendelse for sine dygtige og metodiske måder at kultivere vinmarkerne på. I 1902 besluttede Frederic Emilie Hugel sig for at udskifte familiens oprindelige ejendom og bosatte sig i stedet lige i centrum af Riquewihr, hvor hovedsædet for Hugel ligger den dag i dag. Gennem alle årene siden 1639 er vinhuset gået i arv fra far til søn, og i dag er det Jean-Philippe og Marc Hugel, der sammen fører det gamle vinhus videre. Famille Hugel betragtes den dag i dag som et af de mest betydningsfulde Alsaciske vinhuse.
  Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra alsace området i Frankrig
  Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt