Famille Hugel Pinot Gris - Grossi Laüe 2012

Frankrig
Frankrig
Alsace

Dyb og koncentreret, med mange smagsmæssige lag og indtryk, foruden en ganske lang finish. En i alle henseender exceptionel vin.

Læs mere

Dyb og koncentreret, med mange smagsmæssige lag og indtryk, foruden en ganske lang finish. En i alle henseender exceptionel vin.

Læs mere
  Pinot Gris - Grossi Laüe 2012
  485
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Nordisk køkken
  Ost
  Sushi
  Smagsnoter
  Fersken

  Fersken

  Citronskal

  Citronskal

  Honningmelon

  Honningmelon

  Mandel

  Mandel

  Grus

  Grus

  Knuste sten

  Knuste sten

  Druer
  Pinot Gris

  Beskrivelse

  Med årgang 2010 startede et nyt og spændende kapitel for Famille Hugel. Deres ambitioner og ønsker om endnu højere kvalitetsniveauer betød, at deres Jubilée-kvalitetsniveau udgik og blev erstattet af Grossi Laüe.

  Skabt af druer fra gamle vinstokke

  Druerne til Hugels Pinot Gris Grossi Laüe kommer fra gamle vinstokke på Pflostig-marken, sydvest for Riquewihr, der er kendt for sine kalkstensholdige jorder. Selve høsten er en besværlig og langstrakt affære, der begynder i slutningen af september og først er afsluttet omkring 30 dage senere. Vinen gærer i brugte Pinot Noir fade med sit bundfald, med jævnlige omrøringer og fuld malolaktisk gæring. Efter en let filtrering tappes vinen på flaske, og lagrer yderligere fem år i Hugels kældre.

  Exceptionel topscorer

  Selve vinen er dyb og koncentreret, med mange smagsmæssige lag og indtryk, foruden en ganske lang finish. Den er bestemt frugtdreven og besidder mange påmindelse om gule frugter, men den noget nær perfekte syrebalance løfter vinen i en sådan grad, at ordet elegant stadig vil være en udgangspunkt i deres passende, samlende beskrivelse. Hugels Pinot Gris Grossi Laüe er i alle henseender en exceptionel vin, der har høstet mange flotte anmeldelser. Den vil udvikle yderligere kompleksitet over de næste 8-10 år.      

  Læs hele beskrivelsen
  H - Familie-Hugel-wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af Famille Hugel
  De første spor af familien Hugel i Alsace går helt tilbage til det 15. århundrede, men først omkring 200 år senere bosatte Hans Ulrich Hugel sig i byen Riquewihr, der var blevet svært hærget under den grusomme Trediveårskrig (1618-48). Han var i 1639 blevet leder af den meget betydningsfulde sammenslutning af vinavlere. I 1672 byggede hans søn huset i Rue des Cordiers, hvor han placerede familiens fremtidige våbenskjold over indgangen. Gennem hele 1800-tallet og 1900-tallet modtog huset Hugel megen anerkendelse for sine dygtige og metodiske måder at kultivere vinmarkerne på. I 1902 besluttede Frederic Emilie Hugel sig for at udskifte familiens oprindelige ejendom og bosatte sig i stedet lige i centrum af Riquewihr, hvor hovedsædet for Hugel ligger den dag i dag. Gennem alle årene siden 1639 er vinhuset gået i arv fra far til søn, og i dag er det Jean-Philippe og Marc Hugel, der sammen fører det gamle vinhus videre. Famille Hugel betragtes den dag i dag som et af de mest betydningsfulde Alsaciske vinhuse.
  Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra alsace området i Frankrig
  Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt