Famille Hugel Riesling - Schoelhammer - Grand Cru 2012

Frankrig
Frankrig
Alsace
 • James Suckling
  2012
  2012
  98 Point
 • 2012
  2012
  98 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2012
  2012
  94 Point

Unik enkeltmarksvin fra Grand Cru marken Schoelhammer. Dyb, intens, mineralsk og sprød vin med klassiske Riesling-noter.

Læs mere
 • James Suckling
  2012
  2012
  98 Point
 • 2012
  2012
  98 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2012
  2012
  94 Point

Unik enkeltmarksvin fra Grand Cru marken Schoelhammer. Dyb, intens, mineralsk og sprød vin med klassiske Riesling-noter.

Læs mere
  Riesling - Schoelhammer - Grand Cru 2012
  1.395
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Mager fisk
  Nordisk køkken
  Sushi
  Smagsnoter
  Lime

  Lime

  Grønt æble

  Grønt æble

  Honning

  Honning

  Jasmin

  Jasmin

  Petroleum

  Petroleum

  Citron

  Citron

  Druer
  Riesling

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Familiens historiske vinmark er placeret på Grand Cru marken Schænenbourg, kendt som et exceptionelt område for at frembringe Riesling. Schoelhammer byder på ydmyge 30 rækker vinstokke med en gennemsnitsalder på 22 år, udelukkende Riesling-druer og økologisk dyrket. Jordbunden er mergelholdig med forekomster af fossile havdyr og vinmarken ligger i 300 meters højde på sydvendte skråninger. Det ønskede resultat er at frembringe den unikke terroir-karakter i en tør og mineralsk Riesling – dyb og glycerinfed i stilen og en vin som kræver sin tid i glasset før den kommer fuldt til udtryk. Dyb og intens vin der fremtår blød, smidig og med en viskositet der smyger sig i glasset. Bouqueten er autentisk og sprød med noter af forårsblomster, grønne æbler, hvide ferskner, lime og mandelblomster og en usædvanlig mineralitet. Den er fyldig, dog stadig tør med lang eftersmag. Der er tale en om gastronomisk vin, som dog også gør sig særdeles godt alene. 2007 er den første årgang der frigives.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Familie-Hugel-wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af Famille Hugel
  De første spor af familien Hugel i Alsace går helt tilbage til det 15. århundrede, men først omkring 200 år senere bosatte Hans Ulrich Hugel sig i byen Riquewihr, der var blevet svært hærget under den grusomme Trediveårskrig (1618-48). Han var i 1639 blevet leder af den meget betydningsfulde sammenslutning af vinavlere. I 1672 byggede hans søn huset i Rue des Cordiers, hvor han placerede familiens fremtidige våbenskjold over indgangen. Gennem hele 1800-tallet og 1900-tallet modtog huset Hugel megen anerkendelse for sine dygtige og metodiske måder at kultivere vinmarkerne på. I 1902 besluttede Frederic Emilie Hugel sig for at udskifte familiens oprindelige ejendom og bosatte sig i stedet lige i centrum af Riquewihr, hvor hovedsædet for Hugel ligger den dag i dag. Gennem alle årene siden 1639 er vinhuset gået i arv fra far til søn, og i dag er det Jean-Philippe og Marc Hugel, der sammen fører det gamle vinhus videre. Famille Hugel betragtes den dag i dag som et af de mest betydningsfulde Alsaciske vinhuse.
  Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra alsace området i Frankrig
  Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt