Fedele Bianco - Fidele 2022

Italien
Italien
Sicilien

Skøn økologisk vin, der byder på intense aromaer af citrus og tropisk frugtsmag. Perfekt ledsager til skaldyr eller som aperitif.

Læs mere

Skøn økologisk vin, der byder på intense aromaer af citrus og tropisk frugtsmag. Perfekt ledsager til skaldyr eller som aperitif.

Læs mere
  • Ecological
Bianco - Fidele 2022
109
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Allround
Aperitif
Ost
Skaldyr
Sushi
Tapas
Smagsnoter
Citron

Citron

Grønt æble

Grønt æble

Fersken

Fersken

Honning

Honning

Lime

Lime

Citronskal

Citronskal

Honningmelon

Honningmelon

Appelsinblomst

Appelsinblomst

Havsalt

Havsalt

Urter

Urter

Druer
Catarratto
Inzolia
Grecanico

Beskrivelse

Fedele er en række økologiske sicilianske vine, der er fremstillet af oprindelige lokale druesorter. Fedele-vinene har en vidunderlig klarhed og renhed af økologisk frugt, hvor alle former af kemikalier eller menneskeskabte pesticider naturligvis er absolut bandlyst. Hver Fedele-vin er et fantastisk eksempel på en karakteristisk siciliansk vin og tilbyder virkelig value-for-money. Hver vin er certificeret økologisk af det officielle organ – Bioagricert ITBIO 007 og er desuden Vegan Friendly certificeret. Fedele Bianco laves på en blanding af hovedsagelig Catarratto med en andel af Inzolia og Grecanico. Druerne er valgt blandt nogle af de bedste vinmarker i Trapani-området. Dette vingårdsområde er en af de mest karakteristiske og typiske for regionen med overvejende hvide druer. Druerne er plukket i hånden i midten af september, hvor de har opnået deres optimale modenhed. Druerne vinificeres separat – Cataratto alene og Inzolien og Grecanico sammen. Efter fermenteringen af Cataratto er færdig, blandes de to vine og opbevares på ståltanke indtil slutningen af december. Vinen er en fornøjelig dagligdagsvin, der tilbyder intense aromaer af både citrusfrugter og tropisk frugtsmag. Perfekt med skaldyr eller som aperitif.
Læs hele beskrivelsen
H - The Wine People - wide - 27_Edit.jpg
Produceret af The Wine People
The Wine People er et ungt vinfirma, grundlagt i 2009, men folkene bag firmaet har mange har mange års erfaring i vinbranchen. Grundlæggeren, Stefano Girelli, har i mange år været en af de ledende personer i italiensk vinfremstilling og har stået bag mange store vinmærker og også kendte ejendomme i blandt andet Chianti Classico. Et ønske om at prøve noget andet, fik Stefano Girelli til at grundlægge The Wine People med den klare målsætning at producere vin af god kvalitet til en rimelig pris. Vinfremstillingen sker hos udvalgte producenter i forskellige regioner i Italien og som garant for vinens kvalitet er Stefano Ghiocclioli, en af Italiens bedste Winemakere, som Stefano Girelli har arbejdet sammen med siden midten af 1990’erne. Chiocclioli er manden bag mere end 70 ”3 glas” vine i Gambero Rosso og flere 100 point vine i Wine Spectator og Wine Advocate. Stefano Chioccioli sætter lige så stor at ære i at producere gode vine i et rimeligt prisleje, som at være konsulent for de mest kendte ejendomme i kendte områder som f.eks. Toscana.
Fra <a href="/sog/?q=Sicilien">sicilien</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra sicilien området i Italien
Sicilien repræsenterer en af Europas ældste vinkulturer med en fantastisk spændende geologi, der har afsæt i lokale druesorter og måske især i den helt særegne magma-jordbund fra vulkanen Etna. Sicilien er Italiens næststørste vinregion, kun overgået af naboregionen Apulien. Det er nok druen Nero d’Avola de fleste forbinder siciliansk vin med, men der findes mange spændende og helt anderledes druer fra Sicilien, f.eks. Nerello Mascalese og til hvidvine Cataratto, Grillo og mange flere.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt