Fèlsina Chardonnay - I Sistri 2021

Italien
Italien
Toscana
Chianti

I Sistri har karakteristiske tropiske noter med behagelige krydrede nuancer og vanilje. I smagen videreføres indtrykkene fra duften med både fadpræg og smørfedme.

Læs mere

I Sistri har karakteristiske tropiske noter med behagelige krydrede nuancer og vanilje. I smagen videreføres indtrykkene fra duften med både fadpræg og smørfedme.

Læs mere
  Chardonnay - I Sistri 2021
  239
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Fransk landkøkken
  Italiensk mad
  Kammusling
  Lyst fjerkræ
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Ganske som Fèlsinas lyst til at eksperimentere med franske signaturdruer som Cabernet Sauvignon og Pinot i 1980’erne, var det indlysende også at prøve kræfter med Chardonnay-druen. De til formålet og klimaet bedst egnede kloner blev identificeret, og en mark blev anlagt nær søsterejendommen Castello di Farnetella i højderne i Chianti Colli Senesi, hvor jordbunden er løsere end i Chianti Classico. Manuel høst og modning med bundfald Druerne håndplukkes i små kasser, og ved ankomsten til vingården afstilkes og presses ca. 60% af høstudbyttet blidt. Den samlede most koldstabiliseres, og efter et døgn hældes den i franske 225 liter egefade, hvor gæringen sker. Vinen modner herefter med sit bundfald og daglig bartonnage, og i august-september sammenstikkes vinen og aftappes på flaske. Efter mindst tre måneders yderligere flaskelagring frigives I Sistri til salg. Indtagende Chardonnay I Sistri har en indtagende strågul farver. I duften rammes man af de karakteristiske tropiske noter med behagelige krydrede nuancer og vanilje. I smagen videreføres indtrykkene fra duften med både fadpræg og smørfedme, men også en retningsvisende stramhed. En dekantering inden servering vil hjælpe alle aromaerne godt fra start.
  Læs hele beskrivelsen
  H - ny - Felsina wide.jpg
  Produceret af Fèlsina Berardenga
  Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt