Feudo Di Santa Tresa Rina Ianca - Grillo/Viognier 2022

Italien
Italien
Sicilien
 • The Global Organic Masters
  2019
  2019
  Guld
 • China Wine & Spirits Awards
  2019
  2019
  Sølv
 • Wine Enthusiast
  2019
  2019
  90 Point

Elegant, let vin skabt efter økologiske principper. I bouqueten findes dejlige tropiske frugter med et strejf af vanille. Smagen er fyldig med en frisk syre, der giver vinen sin elegance.

Læs mere
 • The Global Organic Masters
  2019
  2019
  Guld
 • China Wine & Spirits Awards
  2019
  2019
  Sølv
 • Wine Enthusiast
  2019
  2019
  90 Point

Elegant, let vin skabt efter økologiske principper. I bouqueten findes dejlige tropiske frugter med et strejf af vanille. Smagen er fyldig med en frisk syre, der giver vinen sin elegance.

Læs mere
 • Ecological
Rina Ianca - Grillo/Viognier 2022
129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Italiensk mad
Mager fisk
Stærk krydret mad
Sushi
Smagsnoter
Mandarin

Mandarin

Fersken

Fersken

Mango

Mango

Honning

Honning

Rose

Rose

Grapefrugt

Grapefrugt

Pære

Pære

Citrusblomst

Citrusblomst

Timian

Timian

Druer
Viognier
Grillo

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Smuk medalje-vinder

Rina Ianca er smuk og feteret international anmelder-darling fra Feudo di Santa Tresa, der igennem årene har vundet et hav af medaljer og høje ratings. Rina Ianca har en smuk strågul farve og i bouqueten finder man dejlige tropiske frugter med et let strejf af vanille. Smagen er fyldig med ananas, melon og vanille, der med den friske syren giver vinen den reneste elegance. Smuk, kompleks palette med fine citrusnoter og en dejlig vedvarende finish.

Flot hvidvin

Rina Ianca er skabt af Viognier og den lokale sicilianske drue Grillo. Grillo dyrkes kun på Sicilien og er en af de to "store" hvidvinsdruer på Sicilien. Vinen henter sin friskhed og mineralitet fra Grillo-druen, mens Viognier-druen giver vinen intensitet og tekstur. Druerne udgør hver 50 %. Vinstokkene er plantet tæt i espaliere for at opnå et lavt udbytte per vinstok og samtidig sikre den maksimale druekvalitet. Druerne plukkes tidligt om morgenen for at sikre kvaliteten inden presningen. Vinificeringen af de 2 druesorter sker hver for sig. Halvdelen af Grillo-vinen lagrer på egetræsfade, da Grillo er en druesort, der egner sig enomt godt til fadlagring. Der foretages ikke malolaktisk gæring, for at sikre at Rina Ianca beholder sit flotte syreniveau. 

Naturen først

Feudo di Santa Tresas historie kan dateres helt tilbage til det 17. århundrede og er et af de bedste områder til vindyrkning. Naturen viser sig fra sin bedste side her på Feudo di Santa Tresa med masser af sol til at modne druerne. Santa Tresa ligger 8 kilometer fra Middelhavet, hvilket betyder, at kølige briser køler druerne og samtidig så langt væk fra havet, at de salte vinde ikke når derind. Vinstokkene på Feudo di Santa Tresa er i perfekt harmoni med naturen. Enhver proces i markerne og ved selve vinfremstillingen foregår med den målsætning at bevare druernes naturlige personlighed.

Læs hele beskrivelsen
H - Feudo di Santa Tresa - wide - 10_Edit.jpg
Produceret af Feudo di Santa Tresa
Feudo di Santa Tresa er en 50 ha. stor ejendom, der ligger ved Vittoria på den østlige del af Sicilien. Vin- og olivenpressen fra ejendommens start i 1697 kan stadig ses på ejendommen. Området regnes for et af de bedste til rødvinsdyrkning på Sicilien. Naturen viser sig fra sin bedste på Feudo di Santa Tresa med masser af sol til at modne druerne. Santa Tresa ligger 8 kilometer fra Middelhavet, hvilket betyder, at kølige briser køler druerne og samtidig så langt væk fra havet, at de salte vinde ikke når derind. Vinhuset er kendt for at dyrke de lokale sicilianske druer på økologisk vis.
Fra <a href="/sog/?q=Sicilien">sicilien</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra sicilien området i Italien
Sicilien repræsenterer en af Europas ældste vinkulturer med en fantastisk spændende geologi, der har afsæt i lokale druesorter og måske især i den helt særegne magma-jordbund fra vulkanen Etna. Sicilien er Italiens næststørste vinregion, kun overgået af naboregionen Apulien. Det er nok druen Nero d’Avola de fleste forbinder siciliansk vin med, men der findes mange spændende og helt anderledes druer fra Sicilien, f.eks. Nerello Mascalese og til hvidvine Cataratto, Grillo og mange flere.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt