Fiegl Ribolla Gialla - Collio 2022

Italien
Italien
Friuli

Opdag Friulis ældste hvidvinsdrue - Ribolla Gialla. Frisk og frugtrig med hvide blomster, æbler og citrus, ideel vin til fisk- og skaldyrsretter.

Læs mere

Opdag Friulis ældste hvidvinsdrue - Ribolla Gialla. Frisk og frugtrig med hvide blomster, æbler og citrus, ideel vin til fisk- og skaldyrsretter.

Læs mere
    Ribolla Gialla - Collio 2022
    159
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Italiensk mad
    Mager fisk
    Skaldyr
    Sushi
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Urter

    Urter

    Fersken

    Fersken

    Abrikos

    Abrikos

    Havsalt

    Havsalt

    Citron

    Citron

    Druer
    Ribolla Gialla

    Beskrivelse

    Den historiske drue

    Ribolla Gialla er formentlig Friulis ældste hvidvinsdrue. Den har været dyrket og skattet siden Romerrigets storhedstid. Det er dog først i nyere tid dyresorten er ved at genvinde fordums renomme – ikke overraskende nogenlunde samtidig med at Italien er ved at manifestere sig som en hvidvins nation, der skal tages seriøs.

    Collio Regionen

    Ribolla Gialla druerne komme fra Collio regionen. Området ligger i den nordøstlige del af Italien, tæt på Adriaterhavet, hvilket skaber et mildt klima med kølige nætter og varme dage. Denne variation i temperaturer bidrager til druernes nænsom modning, og samtidig bevarer deres friskhed og aromatiske egenskaber.

    Sprød og indbydende

    Druerne til Fiegls Ribolla Gialla – Collio høstes i starten af september, gærer og lagrer i temperaturregulerede rustfri ståltanke. Resultatet er en flot lys vin med klar strågul farve. I duften  mødes man af dragende hvide blomster, Golden Delicious æbler og citrusfrugter. Smagen er frisk og frugtrig, understøttet af en dejlig let salt undertone. Vinen fungerer perfekt som aperitif eller som ledsager til enkle og delikate fiske- og skaldyrsretter.

    Læs hele beskrivelsen
    DSC05719.jpg
    Produceret af Fiegl
    Fiegl er et velrenommeret og historisk vinhus fra Friuli-Venezia Giulia, der skaber elegante, stilrene vine med stor mineralitet. Husets vine er letløbende og besidder imponerende kompleksitet.
    Fra <a href="/sog/?q=Friuli">friuli</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra friuli området i Italien
    Friuli ligger i det nordøstlige hjørne af Italien og støder op til både Østrig og Slovenien. Området er anerkendt for sit høje kvalitetsniveau af vine, hvor ca. 70 % af vinene opnår DOC-status. Området er især kendt for sine fremragende hvidvine, der sammen med dem fra Alto Adige regnes blandt Italiens bedste, ofte lavet på Chardonnay, Pinot Grigio og den lokale drue Friulano, de røde ofte på Merlot og den lokale blå drue Refosco

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt