Fiegl Ribolla Gialla - Collio 2022

Italien
Italien
Friuli

Opdag Friulis ældste hvidvinsdrue - Ribolla Gialla. Frisk og frugtrig med hvide blomster, æbler og citrus, ideel vin til fisk- og skaldyrsretter.

Læs mere

Opdag Friulis ældste hvidvinsdrue - Ribolla Gialla. Frisk og frugtrig med hvide blomster, æbler og citrus, ideel vin til fisk- og skaldyrsretter.

Læs mere
  Ribolla Gialla - Collio 2022
  159
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Italiensk mad
  Mager fisk
  Skaldyr
  Sushi
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Urter

  Urter

  Fersken

  Fersken

  Abrikos

  Abrikos

  Havsalt

  Havsalt

  Citron

  Citron

  Druer
  Ribolla Gialla

  Beskrivelse

  Den historiske drue

  Ribolla Gialla er formentlig Friulis ældste hvidvinsdrue. Den har været dyrket og skattet siden Romerrigets storhedstid. Det er dog først i nyere tid dyresorten er ved at genvinde fordums renomme – ikke overraskende nogenlunde samtidig med at Italien er ved at manifestere sig som en hvidvins nation, der skal tages seriøs.

  Collio Regionen

  Ribolla Gialla druerne komme fra Collio regionen. Området ligger i den nordøstlige del af Italien, tæt på Adriaterhavet, hvilket skaber et mildt klima med kølige nætter og varme dage. Denne variation i temperaturer bidrager til druernes nænsom modning, og samtidig bevarer deres friskhed og aromatiske egenskaber.

  Sprød og indbydende

  Druerne til Fiegls Ribolla Gialla – Collio høstes i starten af september, gærer og lagrer i temperaturregulerede rustfri ståltanke. Resultatet er en flot lys vin med klar strågul farve. I duften  mødes man af dragende hvide blomster, Golden Delicious æbler og citrusfrugter. Smagen er frisk og frugtrig, understøttet af en dejlig let salt undertone. Vinen fungerer perfekt som aperitif eller som ledsager til enkle og delikate fiske- og skaldyrsretter.

  Læs hele beskrivelsen
  DSC05719.jpg
  Produceret af Fiegl
  Fiegl er et velrenommeret og historisk vinhus fra Friuli-Venezia Giulia, der skaber elegante, stilrene vine med stor mineralitet. Husets vine er letløbende og besidder imponerende kompleksitet.
  Fra <a href="/sog/?q=Friuli">friuli</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra friuli området i Italien
  Friuli ligger i det nordøstlige hjørne af Italien og støder op til både Østrig og Slovenien. Området er anerkendt for sit høje kvalitetsniveau af vine, hvor ca. 70 % af vinene opnår DOC-status. Området er især kendt for sine fremragende hvidvine, der sammen med dem fra Alto Adige regnes blandt Italiens bedste, ofte lavet på Chardonnay, Pinot Grigio og den lokale drue Friulano, de røde ofte på Merlot og den lokale blå drue Refosco

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt