Florian Mollet Chenin Blanc, Domaine Roc de l'Abbaye 2023

Frankrig
Frankrig
Loire
 • Jyllands-Posten
  2022
  2022
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • Ekstra Bladet
  2021
  2021
  Godt køb

Umiddelbar og imødekommende Chenin Blanc, der balancerer perfekt mellem gule frugter og fin mineralitet. Elegant hvidvin med blid, læskende frugtsyre.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2022
  2022
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • Ekstra Bladet
  2021
  2021
  Godt køb

Umiddelbar og imødekommende Chenin Blanc, der balancerer perfekt mellem gule frugter og fin mineralitet. Elegant hvidvin med blid, læskende frugtsyre.

Læs mere
  Spar 31%
  Chenin Blanc, Domaine Roc de l'Abbaye 2023

  Før 129 kr.

  89
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Mager fisk
  Skaldyr
  Sushi
  Vegetariske retter
  Velkomst
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Pære

  Pære

  Honning

  Honning

  Kamille

  Kamille

  Kvæde

  Kvæde

  Druer
  Chenin Blanc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Smagen af Loire, finder du i Florian Mollets umiddelbare og imødekommende Chenin Blanc, der balancerer perfekt mellem gule frugter og fin mineralitet. Chenin Blanc er en af Loire-dalens helt klassiske hvidvine, der står bag tørre, aromatiske, friske og medium fyldige hvidvine. Om end Chenin Blanc’ udbredelse er størst i Loires vestlige del, trives den også fortrinligt i den østlige del – navnlig i Florian Mollets kyndige hænder.

  Florian Mollet Chenin Blanc er cremet og velafbalanceret og byder på gule æbler, hvide blomster, kandiserede citrusfrugter og en blid læskende syre, der løfter vinen op. Vinen har en utrolig renhed i udtrykket og fremstår mere elegant end de typiske Chenin Blanc-vine og udtrykker samtidig på flot vis sit flintede terroir. Vinen lagrer i temperaturkontrollerede ståltanke i 15-21 dage og herefter lagrer en tredjedel af mosten på træfade for at udvikle vinens aromatiske profil.

  Server vinen til hvid fisk, skaldyr, sprøde sommergrøntsager som grønne asparges – eller nyd den helt i sig selv!

  Læs hele beskrivelsen
  H - Domaine Roc de l'Abbaye - Florian Mollet 1_Edit.jpg
  Produceret af Florian Mollet
  I hjertet af Sancerre i middelalderbyen Saint-Satur ligger Domaine du Clos du Roc – en historisk vinejendom, der nyder godt af den kalk- og flintholdige jordbund, som findes her. Når det så er Florian Mollet, der står på vinetiketterne og ikke den historiske ejendom, der ellers har en prominent plads i Sancerre takket være det unikke terroir, så skyldes det hans særlige aftryk på husets vine og evne til at kultivere det mineralske udtryk i vinene, som Loire-dalen er så kendt for. Mollet-familien har siden 1850 bestyret den legendariske Sancerre-ejendommen Clos du Roc de l’Abbaye og det unge talent har siden 2000 ledet huset med sikker hånd og sans for fornyelse. Han har bygget en moderne vinkælder og udvidet markarealet op til 17 hektar. Takket være hans nære kendskab til flinteholdig jord, som han også har tilegnet sig under vinstudier i Sydafrika og Australien, har vinene fra hans hånd fået stor international anerkendelse for deres friske, flintemineralske stil og exceptionelle kvalitet.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt