Fumey-Chatelain Savagnin - Ouillé 2021

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  92 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  94 Point

Savignin i sin reneste form med intense aromaer pakket med hvide blomster, hvid peber, asiatiske krydderier, mango og citrusfrugter.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  92 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  94 Point

Savignin i sin reneste form med intense aromaer pakket med hvide blomster, hvid peber, asiatiske krydderier, mango og citrusfrugter.

Læs mere
  Savagnin - Ouillé 2021
  349
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Fed fisk
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Hasselnød

  Hasselnød

  Valnød

  Valnød

  Citronskal

  Citronskal

  Hvid peber

  Hvid peber

  Svampe

  Svampe

  Røg

  Røg

  Druer
  Savagnin

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  100 % Savagnin fra forskellige parceller rundt om Arbois med 40-50 år gamle vinstokke, alt dyrket økologisk og med flere ting fra den biodynamiske verden indført. Vinen gærer ved det naturlig gær og her i ståltanke. Efterfølgende er vinen lagret 11 måneder i små egetræsfade Ouillé, så her er altså absolut minimum af oxidation. Ingen klaring eller filtrering og ingen brug af svovl før en smule ved flaskning. Dette er Savagnin i sin reneste form. Fra glasset vælter der en utrolig intens aroma pakket med nuancer af hvide blomster, sæbe, hvid peber, asiatiske krydderier, mango og citrusfrugter. Smagen er syredrevet, frisk, cremet i strukturen og let bitter i eftersmagen, der spiller perfekt op mod den høje fornemmelse af sødme i denne ellers på papiret knastørre vin. Fantastisk vin til ikke alt for krydrede retter fra det asiatiske køkken eller bare fisk og skaldyr generelt. Vinen bør serveres ved 8-10 grader og kan gemmes op til 10 år fra høståret.

  Læs hele beskrivelsen
  C - IMG_8381_Edit.jpg
  Produceret af Fumey-Chatelain
  Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt