Henri Bourgeois Le Grand Bourgeois 2022

Frankrig
Frankrig
Loire
 • Flaskehalsen
  2022
  2022
 • Flaskehalsen
  2020
  2020
  94 Point
 • VinAvisen
  2019
  2019

Dugfrisk hvidvin med en livlig karakter. Krystalklart og køligt udtryk med noter af pikante frugter og en overvejende frisk stil.

Læs mere
 • Flaskehalsen
  2022
  2022
 • Flaskehalsen
  2020
  2020
  94 Point
 • VinAvisen
  2019
  2019

Dugfrisk hvidvin med en livlig karakter. Krystalklart og køligt udtryk med noter af pikante frugter og en overvejende frisk stil.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Le Grand Bourgeois 2022
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 169 kr.

  115
  kr. /stk
  Spar i alt 324 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asparges
  Fed fisk
  Gedeost
  Mager fisk
  Skaldyr
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Henri Bourgeois’ primære cuvée

  Grand Bourgeois er den primære cuvée hos hæderkronede Domaine Henri Bourgeois. Druerne til denne eksklusive vin kommer hovedsageligt fra Loire-flodens venstre bred, hvor jordbunden er lerholdig og frodig.

  Dugfrisk og krystalklar vin

  Med denne Sauvignon Blanc har Henri Bourgeois skabt en dugfrisk hvidvin med en livlig karakter. Den er krystalklar, pikant frugtig i stilen og overvejende frisk. Bouqueten lokker med noter af fersken, solbær, stikkelsbær, hyld og saftige æbler, der er med til at give et køligt, elegant og let mineralsk helhedsindtryk.

  På tungen veksler vinen overraskende mellem lette, søde frugter og en frisk, livlig syre, der munder ud i en ganske spektakulær finish. Dette er en elegant vin, der fortjener sin plads blandt de store.

  Læs hele beskrivelsen
  C - Henri-Bourgeois- wide- 6_Edit.jpg
  Produceret af Henri Bourgeois
  Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt