Henri Bourgeois Sancerre - Jadis 2020

Frankrig
Frankrig
Loire
Sancerre
 • Wine Enthusiast
  2020
  2020
  94 Point

Aromatisk og koncentreret vin. Kompleks og velafbalanceret, med noter af eksotiske frugter og en diskret påmindelse om mentol, med en grundlæggende mineralsk struktur.

Læs mere
 • Wine Enthusiast
  2020
  2020
  94 Point

Aromatisk og koncentreret vin. Kompleks og velafbalanceret, med noter af eksotiske frugter og en diskret påmindelse om mentol, med en grundlæggende mineralsk struktur.

Læs mere
  Sancerre - Jadis 2020
  475
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Lyst fjerkræ
  Mad med citrus
  Ost
  Østers
  Skaldyr
  Sushi
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Jadis er en af Domaine Henri Bourgeois tre signatur Sancerre-vine. Druerne kommer fra vinstokke dyrket omkring Chavignol i en jordbund hovedsageligt bestående af kimmerisk mergel, kendt for sine klynger af fossile spiralformede skaldyr, ostrea virgula. Marken er dyrket efter økologiske principper og har et fint græstæppe mellem rækkerne af vinstokke. Drueklaserne bærer velfordelte små bær, hvilket begrænser muligheden for udvikling af råd, fremhæver terrior-typiciteten, men decimerer selvsagt det samlede høstudbytte. Efter presningen af druerne hviler juicen ved lave temperaturer i cirka to dage, inden den alkoholiske gæring igangsættes i rustfri ståltanke og egefade. Herefter lagrer vinen frem til januar, hvor den aftappes når månens position er gunstig – helt efter de biodynamiske forskrifter. Resultatet af alle disse anstrengelser er en pragtfuld vin med stor karisma. Sancerre Jadis er meget aromatisk og koncentreret. Kompleks og velafbalanceret, med noter af eksotiske frugter som mango, grapefrugt, honning og en diskret påmindelse om mentol. Disse elementer er på forbilledligvis vævet ind i en yndefuld og grundlæggende mineralsk struktur. En mesterlig vin, som den tålmodige også vil kunne glæde sig over 10-15 år efter høsttidspunktet. Som Guide Bettane & Desseauve skrev: ”A hymne to great Sauvignons.”
  Læs hele beskrivelsen
  C - Henri-Bourgeois- wide- 6_Edit.jpg
  Produceret af Henri Bourgeois
  Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt