Henri Bourgeois Sancerre - Le Cotelin 2018

Frankrig
Frankrig
Loire
Sancerre
 • Jyllands-Posten
  2018
  2018

Stor enkelmarks Sancerre med flot mineralsk spændkraft, subtile fadtoner og en kompleks vedvarende eftersmag.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2018
  2018

Stor enkelmarks Sancerre med flot mineralsk spændkraft, subtile fadtoner og en kompleks vedvarende eftersmag.

Læs mere
  Sancerre - Le Cotelin 2018
  569
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Mad med citrus
  Nordisk køkken
  Østers
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Sancerre - Le Cotelin er en ud af i alt tre forskellige parcelvine fra Henri Bourgeois, der skal demonstrere jordbundsforholdenes betydning for den færdige vin. Le Cotelin er dyrket på den 1,23 ha store mark af samme navn, beliggende i den nordvestlige den af appellationen. Jordbunden her består af den kalkrige mergeltype Kimmerige – den samme typer der findes i Chablis. Vinstokkene på Le Cotelin blev plantet helt tilbage i 1989.

  Med stor omhu og præcision bliver druerne håndhøstet og presset blidt ved ankomsten til vingården. Mosten hviler efterfølgende ved lave temperaturer i fem dage, inden den alkoholiske gæring igangsættes, og vedvarer i fire uger. 60% af mosten gærer i rustfriståltanke, og 40% i 600 liter egefade. Herefter lagrer den færdiggærede vin i cirka otte måneder inden sammenstikningen, der efterfølges af 12 måneders flaskelagring inden frigivelse.
   
  Sancerre - Le Cotelin har en sart gylden farve, og duften byder velkommen med noter af citrontærte, stikkelsbær, kaprifolie og kamille. I munden fremstår vinens koncentration og kompleksitet klart og tydeligt. Elementerne fra duften går igen, holdt oppe af en forfriskende og vedvarende mineralitet, der følges til dørs af let ristede noter, som minder en om opholdet på fad. Frugten spiller dog førsteviolin fra start til slut, hvor fad og mineralitet lægger en fin, underliggende klangbund. Sancerre Le Cotelin er i alle henseender stor vin, med et drikkevindue på minimum ti år fra høsttidspunktet.

  Læs hele beskrivelsen
  C - Henri-Bourgeois- wide- 6_Edit.jpg
  Produceret af Henri Bourgeois
  Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt