Jean Pabiot Sancerre - La Merisière 2022

Frankrig
Frankrig
Loire
Sancerre

Flot, tør, frisk og fyldig med fine nuancer af pære og grønne æbler. Klassisk Sancerre-bouquet af citrusfrugter som fersken og mango.

Læs mere

Flot, tør, frisk og fyldig med fine nuancer af pære og grønne æbler. Klassisk Sancerre-bouquet af citrusfrugter som fersken og mango.

Læs mere
  Sancerre - La Merisière 2022
  259
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Lyst fjerkræ
  Skaldyr
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Beskrivelse

  La Merisière Sancerre kommer fra marker beliggende på skråninger ved Chavignol og Sur-en-Vaux, dette område, lige uden for byen Sancerre, hører til blandt de bedste i området. Undergrunden er righoldig på flint-og kalkaflagringer der giver optimale vækstbetingelser for Sauvignon Blanc-druen. Gæringen af vinen sker i rustfrie ståltanke ved 18-20 grader, hvorefter vinen bliver liggende i ståltanke i flere måneder sammen med bærmen (bundfaldet) for at give den sidste ekstrakt til vinen. I de første måneder af det kommende år, filtreres vinen nænsomt og fyldes på flaske for derefter at lægges i temperaturkontrollerede kældre. La Merisière har en strågul farve, typisk Sancerre-bouquet af citrusfrugter som fersken og mango. Smagen er tør, frisk og fyldig med nuancer af pære og grønne æbler.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Jean-Pabiot-wide- 5_Edit.jpg
  Produceret af Jean Pabiot
  Familiedrevet vinhus som går helt tilbage til slutningen af det 19. århundrede, hvor Louis Pabiot plantede de første vinstokke. Siden fulgte de næste generationer; Gaston Pabiot, Jean Pabiot og siden 2004 er det Alain Pabiot der driver vinhuset. Jean-Pabiot’s mål er at skabe meget modne vine på den mest naturlige måde. Kunstgødning er erstattet af beskårede vinstokke, som er plantet langs vinrækkerne og er med til at give druerne maksimal udnytte. Mere luft og mere sol er med til at druerne modnes perfekt.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt