M. Chapoutier Condrieu - Invitare 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône

Flot hvidvin med frugtrig bouquet af eksotiske frugter såsom ferskner og ananas. Stor fylde med en dejlig lang eftersmag med spor af vanille.

Læs mere

Flot hvidvin med frugtrig bouquet af eksotiske frugter såsom ferskner og ananas. Stor fylde med en dejlig lang eftersmag med spor af vanille.

Læs mere
  Condrieu - Invitare 2022
  449
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Smagsnoter
  Mandarin

  Mandarin

  Fersken

  Fersken

  Mango

  Mango

  Honning

  Honning

  Rose

  Rose

  Druer
  Viognier

  Beskrivelse

  Condrieu distriktet ligger i det nordlige Rhône og grænser mod nord op til Côte-Rôtie. Det ligger ved byen af samme navn, lige der hvor Rhône-floden slår et knæk. Området er hjemsted for en af verdens mest specielle hvidvinsdruer, Viognier. En druesort der bliver mere og mere populær. Vinmarkerne ligger på stejle skråninger af granit og alt arbejde i vinmarkerne er meget vanskelig og foretages manuelt. Chapoutiers Condrieu er frembragt 100% på Viognier druen, der selvfølgelig også høstes manuelt. En del af vinen har lagret på egetræsfade, hvilket lige kan fornemmes i den færdige vin. Farven er dyb og gylden med et lidt grønligt skær. Meget frugtrig bouquet med eksotisk frugt, så som ananas og ferskner. Stor fylde og lav syre med en god lang eftersmag med spor af vanille.
  Læs hele beskrivelsen
  H - M_Chapoutier wide 04.jpg
  Produceret af M. Chapoutier
  M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
  Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra rhône området i Frankrig
  Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt