M. Chapoutier Hermitage Blanc - Chante Alouette 2020

Frankrig
Frankrig
Rhône
Hermitage
 • James Suckling
  2020
  2020
  95 Point
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  93+ point

Stor, smuk og imponerende vin, der pirrer smagsløgene på en behagelig måde. Vinen har kompleks bouquet og afsluttes flot med en lang og elegant eftersmag med noter af mandler.

Læs mere
 • James Suckling
  2020
  2020
  95 Point
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  93+ point

Stor, smuk og imponerende vin, der pirrer smagsløgene på en behagelig måde. Vinen har kompleks bouquet og afsluttes flot med en lang og elegant eftersmag med noter af mandler.

Læs mere
 • Biodynamic
 • Ecological
Mængde
pris
Hermitage Blanc - Chante Alouette 2020
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 745 kr.

495
kr. /stk
Spar i alt 1.500 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Ost
Stærk krydret mad
Vegetariske retter
Smagsnoter
Citron

Citron

Mandarin

Mandarin

Abrikos

Abrikos

Akacie

Akacie

Honning

Honning

Druer
Marsanne

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Marsanne-druerne til denne hvide Hermitage, Chante-Alouette, kommer fra tre forskellige markparceller på det berømte Hermitage bjerg: Le Méal hvor jordbunden består af småsten og alluviale aflejringer. Les Murets med en granitholdig jordbund, og selve Chante-Alouette-marken med en jordbund bestående af løss samt fine lag af ler og kalk. Alle markparcellerne dyrkes efter biodynamiske principper, hvor vinen også er Demeter-certificeret. Druerne bliver håndhøstet ved det optimale modningstidspunkt, og efter presningen bundfældes vinen ved kølige temperaturer i 48 timer. En tredjedel af vinen vinificeres i 600 liters egefade med jævnlig omrøring. Den resterende del af vinen ligger på ståltanke. Inden vinen aftappes bliver den løbende smagt for at vurdere, hvor lang tid vinen skal lagre. Typisk 10-12 måneder. Chante-Alouette, der direkte oversat betyder lærkesang, har en smuk gylden farve med et sart grønligt skær. Bouqueten er kompleks og balanceret med noter af kvæde, valnødder, honning, ingefær, akacie og et hint af lindetræ. Vinen pirrer smagsløgene på en behagelig måde der afsluttes med lang og elegant eftersmag med noter af mandler. En i alle henseender stor og imponerende vin. Der findes vinelskere, som automatisk fravælger hvide Rhône vine. De har formentlig stadig til gode, at smage Chapoutiers Chante-Alouette.
Læs hele beskrivelsen
H - M_Chapoutier wide 04.jpg
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt