M. Chapoutier La Ciboise Blanc 2022
Frankrig
Rhône
Luberon
Lysgylden fransk skønhed med grønne reflekser og en afbalanceret bouquet af hvide blomster, citrus og eksotiske frugter. Utrolig dejlig og afrundet i smagen.
Læs mereLysgylden fransk skønhed med grønne reflekser og en afbalanceret bouquet af hvide blomster, citrus og eksotiske frugter. Utrolig dejlig og afrundet i smagen.
Læs mere
125
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Ost
Stærk krydret mad
Smagsnoter
Lime
Grapefrugt
Grønt æble
Mandel
Lilje
Blomme
Pære
Citronskal
Hvid peber
Citron
Fersken
Basilikum
Druer
Vermentino
Grenache Blanc
Ugni Blanc
Roussanne
Beskrivelse
Der har været dyrket vin i Luberon siden oldtiden, hvor romerne plantede de første vinstokke i Pays d'Aigues regionen. Senere har vinmarkerne bredt sig mere og mere, og først i 1988 opnåede man appellationen Cotes du Luberon AOC. Denne vin består af de hvide druetyper Grenache Blanc, Vermentino, Marsanne, Ugni Blanc og Roussanne. Vinmarkerne ligger ved foden af bjergkæden og jordbunden består af en blanding af sten, ler og sand. Lysgylden farve med grønt skær. En næse af hvide blomster, citrus og eksotiske frugter. Afbalanceret frisk og afrundet smag.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.