M. Chapoutier La Ciboise Blanc 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Luberon

Lysgylden fransk skønhed med grønne reflekser og en afbalanceret bouquet af hvide blomster, citrus og eksotiske frugter. Utrolig dejlig og afrundet i smagen.

Læs mere

Lysgylden fransk skønhed med grønne reflekser og en afbalanceret bouquet af hvide blomster, citrus og eksotiske frugter. Utrolig dejlig og afrundet i smagen.

Læs mere
  La Ciboise Blanc 2022
  125
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Ost
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Blomme

  Blomme

  Pære

  Pære

  Citronskal

  Citronskal

  Hvid peber

  Hvid peber

  Urter

  Urter

  Lime

  Lime

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Grønt æble

  Grønt æble

  Mandel

  Mandel

  Citron

  Citron

  Fersken

  Fersken

  Basilikum

  Basilikum

  Druer
  Grenache Blanc
  Vermentino
  Ugni Blanc
  Roussanne

  Beskrivelse

  Der har været dyrket vin i Luberon siden oldtiden, hvor romerne plantede de første vinstokke i Pays d'Aigues regionen. Senere har vinmarkerne bredt sig mere og mere, og først i 1988 opnåede man appellationen Cotes du Luberon AOC. Denne vin består af de hvide druetyper Grenache Blanc, Vermentino, Marsanne, Ugni Blanc og Roussanne. Vinmarkerne ligger ved foden af bjergkæden og jordbunden består af en blanding af sten, ler og sand. Lysgylden farve med grønt skær. En næse af hvide blomster, citrus og eksotiske frugter. Afbalanceret frisk og afrundet smag.
  Læs hele beskrivelsen
  H - M_Chapoutier wide 04.jpg
  Produceret af M. Chapoutier
  M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
  Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra rhône området i Frankrig
  Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt